3 e persbericht van woensdag 14 juli 2004

Eindhoven 14-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dealers en gebruikers aangehouden

* De politie van Eindhoven Centrum heeft woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur in samenwerking met het Projectteam Overlast Veelplegers (POV) een actie gehouden in de binnenstad. De actie was gericht op drugsdealers en gebruikers. Er zijn acht personen aangehouden. Een van hen, een 20-jarige Eindhovenaar, werd betrapt bij het dealen. Hij was in het bezit van 13 bolletjes cocaïne. Die zijn in beslaggenomen. De man is ingesloten. Als gebruiker werden aangehouden: drie Eindhovenaren van 23, 46 en 19 jaar oud, een Eindhovense vrouw van 21 jaar oud en drie mannen van 30, 50 en 51 jaar, zonder vaste woonplaats. Zij konden na verhoor het bureau verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
* Op het Stationsplein werd om 17.10 uur een 14-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was in het bezit van 14 bolletjes cocaïne. Die zijn in beslaggenomen en de jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

* Op de Beatrixkade werd woensdag om 20.10 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie trof hem met nog een andere man in een auto. Bij controle bleek de Eindhovenaar ongeveer 10 gram cocaïne bij zich te hebben.

Eindhoven: Man aangehouden na aanrijding

Een 19-jarige Eindhovense automobilist is woensdag om 15.40 uur op de Kroezelstraat aangehouden. De man was even daarvoor op De Streep met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Toen de eigenaar van die auto hem daarop aansprak en een foto van de schade wilde maken, probeerde de 19-jarige verdachte en drie andere inzittenden van zijn auto, het fototoestel af te pakken. De man stapte in zijn auto en waarschuwde de politie. De 19-jarige verdachte reed weg. De politie kon de man op de Kroezelstraat achterhalen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en bedreigde de politiemensen met woorden. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Rochadeweg is woensdag tussen 13.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1914 bestuurders reden er 18 te hard. De snelste reed 100 km/u. 80 is toegestaan.

Someren: Vissende politieman heeft beet

Een vissende politieman heeft woensdag om 15.40 uur in het Slievenpark aan de Doctor Eijnattenlaan een 20-jarige Helmondse winkeldief aangehouden. De politieman was op zijn vrije dag in het park aan het vissen. Hij zag de Helmonder hard aan komen lopen en de man werd achtervolgd door een medewerker van een supermarkt. De politieman twijfelde niet en ving de verdachte op en hield hem aan. De verdachte had bij de supermarkt veertien dvds gestolen. Het personeel ontdekte de diefstal en liep achter de vluchtende dief aan. De dief wilde via het park ontkomen maar hij had niet op de vissende politieman gerekend. De dvds had hij onderweg al weggegooid. De man is voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Autogordelcontrole

Op de Komweg is woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 27 automobilisten bekeurd omdat ze de gordel niet droegen.

Waalre: Snelheidscontrole

Woensdag tussen 14.50 en 16.50 uur is op de Burgemeester Mollaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 1077 passanten reden er 200 te hard. De topper was 90 km/u. 50 mag.