Gemeente Lingewaard


Start bouw Liduinaterrein


De bouw van het Liduinaterrein in Bemmel is woensdag 14 juli officieel van start gegaan. Om bij dit heugelijke feit stil te staan begroef burgemeester Rob Persoon een metalen koker met een oorkonde.

Zo'n honderd aanwezigen, onder wie betrokkenen bij het bouwproject, kopers en aanwonenden, hadden de oorkonde eerst ondertekend. Deze verwijst naar het feit dat de bouw 'op de mooiste plek van Bemmel' is begonnen. De koker is begraven en komt onder een fundering te liggen.

De burgemeester gaf in zijn toespraak aan dat deze bouw de feitelijke start is van Centrumplan Bemmel. Een omvangrijk plan dat het centrum een flinke impuls zal geven.

De bouw op het Liduinaterrein betreft een gezamenlijk project van U Projecten en woningbouwvereniging Lingewaard Wonen. Er komen 77 woningen, waarvan 58 koopwoningen, achttien in de sociale sector en een pand van stichting Driestroom voor begeleid wonen. De eerste huizen worden naar verwachting in het najaar van 2005 opgeleverd.

In het project komt ook een supermarkt. Hans Geveling bouwt er een Albert Heijn. De architect heeft het pand op ingenieuze wijze verpakt door rondom en op het winkeldak woningen te situeren. Het dak wordt ingericht als dakterras. Onder Albert Heijn komt een parkeergarage voor ongeveer tachtig auto's.

Geveling is ook eigenaar van winkelcentrum De Assenburg. Hij heeft plannen om dit verouderde centrum grondig te verbouwen.

Artikel geplaatst op 19 juli 2004