Grontmij

Grontmij NV



15/7/2004 - Start nieuwbouw Agribusinesscomplex Wieringermeer

Minister Veerman van LNV gaf op 8 juli het startschot voor de bouw van een agrarisch bedrijvencomplex van verkooporganisatie ZON en Hiemstra BV aan de Koggenrandweg. Grontmij en Hiemstra Vastgoed ontwikkelen gezamenlijk het agribusinesscomplex nabij de A7. Ook treedt Grontmij op als civieltechnisch adviseur van Veiling ZON.

Hiemstra en ZON, een coöperatieve verkooporganisatie voor telers van voedingstuinbouwproducten in Venlo, zijn een samenwerkingsverband aangegaan om het agrarisch centrum van de grond te krijgen. Het is een tussenstation in de Noordkop, waar de groenten belanden voordat ze naar distributiecentra van supermarktketens worden vervoerd. In eerste instantie wordt 3,5 hectare terrein gebruikt voor het nieuwe handelscentrum. Grontmij is als civiel adviseur betrokken bij de bouw en aanleg van het handelscentrum.

Opening Na de officiële opening met onder andere het verwijderen van een doek voor het bouwbord, werden speeches gehouden door minister Veerman, gedeputeerde Schipper en burgemeester Spekreijse . Allen benadrukten het belang van het ontwikkelen van een sterke agribusinesssector in de Wieringermeer. Ook de ontwikkeling van glastuinbouw, zoals aangegeven in het Ontwikkelingsbeeld van provincie Noord-Holland, kwam daarbij ter sprake.

De komst van minister Veerman voor de aftrap hangt samen met de uitverkiezing van het bedrijvencentrum tot Etalageproject in het kader van de Regeling Agrologistiek van het Ministerie van LNV. Het agribusinesscentrum wordt gezien als een voorbeeld voor toekomstige ontwikkelingen op agrarisch gebied in Nederland. Clustering van de teelt en aanlevering van allerlei soorten groenten is een belangrijk argument voor het nieuwe centrum. Dat levert immers een flinke besparing op aan vervoerskosten.

Toekomst Grontmij en Hiemstra Vastgoed hebben in de directe omgeving grondposities ingenomen die zij gezamenlijk willen ontwikkelen tot een agrarisch bedrijventerrein en een projectlocatie voor grootschalige glastuinbouw. De ambitie is dat begin 2006 een ontwerpbestemmingsplan voor het terrein is vastgesteld. De kaveluitgifte zou in dat geval begin 2006 kunnen starten.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Han Hartman, telefoon 06-5126 9742 of Gertjan van der Hoeven, telefoon 06-2907 5238.


---