Ingezonden persbericht


Persbericht

Uitnodiging aan de pers

Datum: 8 juli 2004

Werkbezoek gedeputeerde Schipper aan WLTO Noord-Holland-Zuid, 15 juli 2004

De pers wordt van harte uitgenodigd bij het bezoek aanwezig te zijn. De provincie speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van dit nieuwe glastuinbouwgebied. Volgens Schipper kan Nieuw-Rijsenhout, ook vanwege de ligging bij de A4 en Schiphol, het "visitekaartje" worden van het Aalsmeerse productiegebied. "Daarbij moeten we de kosten in de hand zien te houden om een rendabele uitgifteprijs voor tuinders mogelijk te maken.", aldus Schipper.

In de ochtend bezoekt Hans Schipper twee glastuinbouwbedrijven in De Kwakel en Kudelstaart. Deze twee ondernemers kiezen bewust voor dit gebied omdat het voor hen cruciaal is dat toeleveringsbedrijven, handelsbedrijven, onderzoeksinstellingen en afzet dicht in de buurt zijn. Zij zullen uitleggen waarom het Tenslotte presenteert de WLTO vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroententeelt haar toekomstvisie aan

Programma: zie bijlage hieronder.

22 99 71 09 of via a.brinkman@wlto.nl. Gelieve uw deelname aan het werkbezoek bij haar te melden.


- 51 62 281 of e.jarings@wlto.nl. Vanaf 13 juli a.s. ook te downloaden op www.wlto.nl/belangen/akkerbouw.

----------
Maak gebruik van de WLTO-nieuwsbriefservice en ontvang onze persberichten via e-mail. U kunt zich hiervoor aan- en afmelden via www.wlto.nl/nieuwsbrieven

----------
Bijlage: programma werkbezoek Schipper 15 juli 2004

9.30 uur: Dit bedrijf heeft 6 hectare rozen en houdt zich naast de productie van de rozen bezig met de veredeling en vermeerdering van rozen. Er werken ongeveer 50 mensen.

10.30 uur: Dit bedrijf veredelt en vermeerdert gerbera's en rozen op 4,5 hectare. Er werken 70 vaste mensen en ongeveer 80 seizoenskrachten.

11.45 uur: De familie teelt op ruim 60 hectare de traditionele akkerbouwgewassen als aardappelen, uien, tarwe en bieten en daarnaast 6,5 hectare snijbloemen en vaste planten. Dit om het inkomen aan te vullen en de arbeid efficiënter in te vullen.

14.00 uur: De familie Ham heeft een akkerbouwbedrijf van 100 hectare. Naast de traditionele gewassen aardappelen, tarwe en bieten verbouwt Ham graszaad en koolzaad. Om extra toegevoegde waarde te creëren worden aardappelen op het bedrijf gesorteerd en verpakt. Ook vindt er huisverkoop plaats van agrarische producten. Het koolzaad wordt gebruikt als biobrandstof. Tijdens het bezoek zal de heer Ham demonstreren hoe het pas geoogste koolzaad direct wordt omgezet in olie die in de tractor kan. over de akkerbouw in het algemeen en die in de Haarlemmermeer in het bijzonder.

Ca. 15.15 uur:

----------