Gemeente Dordrecht

Perspresentatie boek over François Valentijn

Graag nodigen we u uit voor de presentatie van het boek

TOT VERHEFFING VAN MIJNE NATIE
Het leven en werk van François Valentijn

door R.R.F. Habiboe

Op donderdag 15 juli 2004 om 15.00 uur bent u van harte welkom in het Stadsarchief van Dordrecht waar u wordt meegenomen naar het Ambon én het Dordrecht van de achttiende eeuw. Ook letterlijk hopen we nog even een stap terug in de tijd te zetten.

'... tot verheffing van myne natie, tot luister der Ed. Maatschappy van het Oosten, en by een zeker gevolg hier uit, ook tot eere van Dordrecht ...' 'Oud en Nieuw Oost-Indiën', zoals de verkorte titel van het omvangrijke werk luidt, omvat vijf delen in acht statige folianten en is tot op heden een bijna onmisbare bron van informatie voor een ieder die zich met name bezighoudt met het zeventiende eeuwse Indië; niet alleen op het gebied van bijvoorbeeld geschiedenis en theologie, maar zelfs op bepaalde terreinen van antropologie en linguïstiek. Maar, wie was toch deze dominee François Valentijn en wat heeft hij verder gedaan of bereikt?

Charles Jeurgens van het Stadsarchief zal u welkom heten de schrijver van het boek, Ron Habiboe vertelt over het leven en het werk van de in Dordrecht geboren en getogen François Valentijn.

Van het werk van Valentijn uit 1726 is een nauwkeurige facsimileherdruk verschenen, TOT VERHEFFING VAN MIJNE NATIE zorgt voor een mooie afronding daarvan.

Met vriendelijke groet,

Stadsarchief Dordrecht, Charles Jeurgens
Uitgeverij Van Wijnen, Dingeman van Wijnen

15 juli, 15.00 uur
Stadsarchief Dordrecht
Stek 13
3311 XS Dordrecht
078 6492311

Gegevens boeken:

R.R.F. Habiboe, TOT VERHEFFING VAN MIJNE NATIE
Gebonden, groot formaat, 160 pagina's, verkoopprijs 32,50 euro

François Valentijn, OUD EN NIEUW OOST-INDIEN
8 banden, ruim 5000 bladzijden, totaalprijs tot 31-12-2004 1132 euro nu verschenen band V/b, prijs 141,50 euro

---- --