Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 15-07-2004

Agenten halen alcomobilist van de weg
HAVELTE - Woensdagavond werd een 64-jarige man uit Havelte gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Kolonieweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,7.

Hardleerse bromfietser
EMMEN - Een 17-jarige jongen uit Emmen werd woensdagavond gecontroleerd toen hij met zijn bromfiets over de Boslaan reed. De bromfiets had een gladde band en een controle wees uit dat de bromfiets een te hoog vermogen had. Bovendien droeg de bromfietser geen helm Voor deze overtredingen kreeg hij een aantal bekeuringen. Twee weken geleden was hij al gewaarschuwd voor de gladde band en het vermogen van de bromfiets. Hij zegde toe dat te zullen aanpassen. Niet dus.

Inbraak eenvoudig gemaakt
ASSEN - Woensdag werd overdag ingebroken tijdens de afwezigheid van de 32-jarige bewoonster. Toen zij thuis kwam ontdekte zij dat een uitzetraam naast de balkondeur was geforceerd waarna men de sleutel van de deur kon pakken en de deur openen. De vrouw mist ruim 100,-. De politie adviseert om tijdens afwezigheid ramen en deuren goed af te sluiten.

Man geslagen
EMMEN - Woensdagavond werd aan de Nijkampenweg een 37-jarige man geslagen. De dader meende dat de man gezegd had zijn hondje slecht verzorgd werd. Na de klap stapte de dader in de auto en reed weg. De politie kon later op de avond de man aanhouden in zijn woning. Deze 45-jarige man verkeerde onder invloed van alcohol. De geslagen man ging voor behandeling naar de huisartsenpost.

Jongen na vernielingen aangehouden
BORGER - Woensdagavond kwamen meldingen binnen bij de politie dat er vernielingen werden aangericht. Zo werd een molentje in een tuin aan de Torenlaan vernield, een vlaggenmast en een bord bij een verkeerszuil. Later op de avond werd een 18-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden als verdachte voor deze vernielingen. Hij was op vakantie in de gemeente Borger-Odoorn.

Overlast jongelui
SCHOONOORD - Woensdagavond werd op het schoolterrein aan de Sportparklaan een groep jongelui aangetroffen. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Schoonoord, dronk bier en hij kreeg daarvoor een bekeuring. Twee kratjes met volle en lege bierflessen werden in beslag genomen.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 15 juli 16.30 uur. Tel. 0592-361294 of 06 53 23 80 59. Daarna verzorgt Dirk Neef de persvoorlichting, tel. 06 51 55 79 50 info@politie-drenthe.nl