Prolion Holding N.V.

PERSBERICHT

Aantal pagina's: 2
Vijfhuizen, 15 juli 2004

Prolion Holding NV bereikt akkoord met Bou-Matic

Prolion Holding NV (Prolion) meldt dat het op 14 juli 2004 een akkoord heeft bereikt met Bou-Matic inzake de verkoop van haar conventionele activiteiten. Deze verkoop kadert in de herstructurering van het bedrijf maar moet vandaag nog goedgekeurd worden door Blitz Blauw BV en de raad van commissarissen.

Zoals gemeld in het persbericht van 25 juni heeft Punch International NV (Punch) sinds 22 juni 2004 de operationele controle over de vennootschap overgenomen. Sindsdien werd een drastisch herstructureringsplan uitgewerkt en werden er onderhandelingen gevoerd met potentiële overnemers. Dit heeft dus geresulteerd in een strategische oplossing voor de vennootschap.

De transactieprijs voor de conventionele assets bedraagt ongeveer 15 Mio EURO. De middelen zullen voor een gedeelte gebruikt worden om de schuldenpositie ten aanzien van Blitz Blauw BV en andere schuldeisers af te bouwen. Prolion voert op dit moment onderhandelingen met Blitz Blauw BV om het saldo aan schulden te converteren in nieuw uit te geven aandelen Prolion. Dit zal worden voorgesteld aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in september, die zich daarover zal kunnen uitspreken.

Door deze reorganisatie zal het totaal aantal werknemers worden gehalveerd. Een gedeelte blijft werkzaam binnen de groep en een gedeelte zal eventueel kunnen overgaan naar Bou-Matic.

Deze verkoop zal Prolion toelaten om zich te concentreren op haar robotactiviteiten. Deze activiteiten bieden aanzienlijk potentieel voor de toekomst. Momenteel heeft Prolion een aandeel van 10% in de markt van automatische melksystemen.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 15 juli 2004 zullen verdere details van deze overeenkomst worden toegelicht.

Bou-Matic is een Amerikaans bedrijf dat internationaal opereert op de markt van melkwinningsapparatuur met een uitgebreid productgamma van koeltanks tot automatische melksystemen. Naast het hoofdkantoor in Madison, Wisconsin, USA beschikt men ook over vestigingen in Frankrijk en Australië van waaruit men het beheer voert over het netwerk van commerciële en technische ondersteuning.

Directie en commissarissen
Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, 15 juli 2004

Voor nadere informatie:
Prolion Holding N.V.
De heer M. Maes
Tel: 023 558 9050

Website:www.prolion.nl

Profiel
Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. In deze sector vermarkt Prolion via haar dochtermaatschappij Gascoigne Melotte een uitgebreid productassortiment van melkwinningsapparatuur. Onderdeel van dit assortiment is onder meer een melkrobot (AMS) voor geautomatiseerde melkwinning, waarbij gebruik wordt gemaakt van een met sensoren uitgeruste aansluitrobot. The information transmitted is intended only for the person or entity to which it is addressed and may contain confidential and/or privileged material. Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities other than the intended recipient is prohibited. If you received this in error, please contact the sender and delete the material from any computer.