Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 15 juli 2004

De Hoop ontvangt subsidie vanuit Europees Sociaal Fonds

Dordrecht Stichting De Hoop, het centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht, heeft voor 2002 subsidie verkregen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De gemeente Dordrecht, die de formele subsidieaanvraag indiende, ontving 94.859 euro ten behoeve van de werkervaringsprojecten van De Hoop.

De werkervaringsprojecten vormen een onderdeel van de behandeling van de bij De Hoop opgenomen verslaafden. Het uiteindelijke doel van een behandeling bij De Hoop is dat werkloze ex-verslaafden weer reïntegreren in de samenleving met een reguliere baan. Het reïntegratietraject bij Stichting De Hoop omvat de werkervaringsbedrijven Breadline (Lunchroom/cateringservice), De Hoop Grafisch Centrum, De Hoop Metaal en De Hoop Music, Books & Gifts.

Al eerder, in de jaren 1994-1999, ontving De Hoop voor ESF-3 subsidie. Het betreft gelden uit het Europees Sociaal Fonds, die door de Europese commissie aan de EU-lidstaten worden toegekend ter verwezenlijking van maatregelen op het gebied van het arbeidsmarktbeleid en het beroepsonderwijs. De lidstaten bepalen vervolgens zelf onder welke voorwaarden organisaties in dat land in aanmerking komen voor subsidie. Na 1999 zijn de algemene eisen in Nederland om toegelaten te worden enorm aangescherpt, in verband met geconstateerde fraudes en daaruit voortvloeiende terugbetalingsverplichtingen.

Teun Stortenbeker, algemeen directeur van De Hoop, is blij met de ESF-subsidie: Door de aangescherpte eisen was het voor organisaties inmiddels bijna onmogelijk geworden om ESF subsidie te verkrijgen. We zijn dan ook dankbaar dat dit voor onze werkervaringsprojecten voor verslaafden nu toch gelukt is. We hopen ook de komende jaren in samenwerking met de gemeente Dordrecht, met succes een beroep te kunnen blijven doen op het Europees Sociaal Fonds.


1ec9e9.gif