SPECSAVERS

Sylvana en Jamai populairste brildragers

TNS NIPO: Sylvana en Jamai populairste brildragers van Nederland

Jamai is voor de tweede keer gekozen tot dé BN'er met bril. 15% van de Nederlanders vindt de jonge zanger dé brildrager van het moment. Van de bekende Nederlandse vrouwen staat tv-presentatrice Sylvana Simons een bril het best. Dit is het resultaat van een door TNS NIPO gehouden onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Specsavers.

Reidar Bakker, woordvoerder van Specsavers Opticiens:'Uit dit onderzoek blijkt wel dat een bril zeer bepalend is voor de looks van bekende Nederlanders. Opvallend is dat Jamai nu ook vaak contactlenzen draagt. En Catherine Keijl heeft jaren geleden haar ogen laten laseren. Toch komen zij als populaire brildragers in dit recente onderzoek naar voren. Ook al draag je geen bril meer, een bril is vaak dus nog wel imago bepalend.'

Op de vraag 'Van welke bekende Nederlandse man vindt u dat zijn bril hem goed staat?' komt de volgende top 5 naar voren:


1. Jamai - 15%

2. Jacques d'Ancona - 8%

3. Lee Towers - 7%

4. Jan Peter Balkenende - 5%

5. Jan de Bouvrie/Rudolf van Veen - 2 %

Andere brildragers, die door minder dan 2% van de Nederlanders zijn genoemd, zijn VVD-minister Gerrit Zalm, nieuwslezers Gijs Wanders en Harmen Siezen, tv-presentator Jack Spijkerman, Prins Bernhard en kok Joop Braakhekke.

Op de vraag 'Van welke bekende Nederlandse vrouw vindt u dat haar bril haar goed staat?' kwam het volgende rijtje namen:


1. Sylvana Simons - 6%

2. Catherine Keijl - 4%

3. Helga van Leur - 3%

4. Annemarie Jorritsma - 2%

Over Specsavers Opticiens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 600 winkels, waarvan op dit moment 63 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. De monturen en glazen komen van gerenommeerde leveranciers en voldoen allemaal aan de Europese CE-kwaliteitseisen. Met de verkoop van bijna zes miljoen brillen per jaar is Specsavers Opticiens in staat brillen te leveren met een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Noot voor de redactie,