Politie Groningen

Persberichten donderdag 15 juli 2004

Provincie Groningen 15-07-2004 -

Groningen: bekeuring voor tippelen buiten de zone
Een 37-jarige prostituee uit van is woensdagavond op de Bornholmstraat bekeurd voor het tippelen buiten de zone. Ze is voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar het politiebureau. Daarna is ze weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: brommobiel in de sloot na botsing
Een 47-jarige bestuurder van een brommobiel is woensdagmiddag met zijn voertuig in de sloot terechtgekomen, nadat hij op de kruising Ter Borchlaan met de Roerdomp in Groningen in botsing kwam met een personenauto. De bestuurder van de brommobiel verleende geen voorrang aan de automobilist, een 52-jarige stadsgenoot. De beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen liepen flinke schade op. De brommobiel is door de eigenaar zelf uit de sloot gehaald en afgevoerd. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Groningen: bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole zijn woensdag 31 bekeuringen uitgedeeld. In 24 gevallen betrof het een overtreding van de constructiesnelheid. Verder werd er 5 x bekeurd voor het rijden zonder een geldig bromfietscertificaat, 1 x voor het rijden zonder helm en 1 x voor het negeren van roodlicht. Een snorfietser bleek nog 6 gesignaleerd te staan voor het betalen van een geldboete. Zijn snorfiets is buiten gebruik gesteld totdat de boetes zijn betaald.

Snelheidscontroles: woensdag
Uithuizermeeden: Hoofdstraat (N363)
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 864 voertuigen, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 72 km.
Uithuizen: Provinciale Weg N363
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 149 voertuigen, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 74 km.
Roodeschool: Hooilandseweg (N363)
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 39 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 104 km.
Appingedam: Woldweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 52 voertuigen, aantal overtredingen: geen, hoogst gemeten snelheid: n.v.t.
Appingedam: Westersingel
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 40 voertuigen, aantal overtredingen: geen, hoogst gemeten snelheid: n.v.t.
Heiligerlee: Provinciale Weg N964
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: niet vast gesteld: aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 98 km.
Ter Apelkanaal: Jipsingboermussel
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 50 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 67 km.
Bedum: Sint Annerweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 158 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 105 km.
Meedhuizen: Provinciale Weg N362
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 125 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 128 km.
Warffum: Juffer Marthastraat (N363)
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 175 voertuigen, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 68 km.
Bedum: Wilhelminalaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 125 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 60 km.
Onderdendam: Bedumerweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 173 voertuigen, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 88 km.
Tolbert: Oldebertweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 351 voertuigen, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 73 km.
Lauwersoog: Marneweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 49 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 114 km.

Oude Pekela: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela, is woensdagavond een 18-jarige automobilist uit Oude Pekela gewond geraakt. De man reed in een auto en verleende op de kruising met de Apollolaan geen voorrang aan een andere auto, bestuurd door een 65-jarige man uit Beerta. Er ontstond een botsing waarbij het slachtoffer nekletsel opliep. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgevoerd. De andere automobilist kwam met de schrik vrij.

Oude Pekela: man mishandelt vriendin
In een woning in Oude Pekela heeft de politie woensdagavond een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 17-jarige vriendin. Beiden waren op de scooter van de vriendin onderweg naar huis na een feest te hebben bezocht. De vriendin werd door de verdachte gedwongen te rijden terwijl ze geen helm droeg. Die had de verdachte zelf opgezet. In de
Scheepshellingstraat kregen ze door nog onbekende oorzaak ruzie. De verdachte dwong de vriendin te stoppen waarna hij haar meerdere keren in gezicht sloeg. Ook gooide hij haar scooter tegen de grond en trapte er een aantal keren tegenaan. De scooter liep aanzienlijke schade op. Toen de verdachte merkte dat een getuige zijn daden had gezien ging hij er te voet vandoor. Via een SMS bericht sommeerde hij vervolgens zijn vriendin naar een woning aan de De Grootstraat te komen. Zij had echter inmiddels de politie gewaarschuwd waarna agenten de verdachte aanhielden. Hij werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Zevenhuizen: hennepkwekerij
Naar aanleiding van tips stelde de politie woensdagmiddag een onderzoek naar een hennepkwekerij in bij een woning aan Oostindië in Zevenhuizen. Achter de woning werd in de open lucht een veldje met hennepplanten aangetroffen. Agenten rooiden 60 hennepplanten die in beslag werden genomen. In overleg met het Openbaar Ministerie zijn ze direct vernietigd. Tegen de bewoner, tevens teler van de planten (33) is proces-verbaal opgemaakt.

Termunterzijl: gewonden bij verkeersongeval
Een 65-jarige automobilist uit Termunterzijl en een 37-jarige automobilist uit Meedhuizen zijn woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wartumerweg in Termunterzijl. De bestuurder uit Termunterzijl verleende op de kruising met de A.E. Gorterweg geen voorrang aan de andere automobilist. Bij de aanrijding die ontstond werd de auto van de Zijlster van de weg gereden en kwam in de landerijen tot stilstand. De bestuurder, die geen gordel droeg, werd uit de auto geslingerd en kwam onder het voertuig terecht. Hij werd door omstanders alsmede door brandweermensen onder de auto vandaan gehaald en na medische hulp met diverse verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De andere bestuurder kwam met zijn auto na de botsing in een sloot terecht. Hij is ook met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door bergingsbedrijven weggesleept.