BedrijfsautoRAI

15-07-2004

Renault Trucks introduceert Renault Puncher

De nieuwe Renault Puncher is een aanvulling op de Renault Midlum en Renault Premium modellen. Met zijn verlaagde cabine is de Puncher ideaal voor het inzamelen van afval.

De Renault Puncher is het resultaat van de samenwerking tussen Renault Trucks en PVI en is leverbaar in twee configuraties: 4x2 en 6x2 met gestuurde naloopas. Door de opstaphoogte van slechts 420 mm, de automatische versnellingsbak en een motorvermogen van 270 pk beschikt de Puncher over alle eigenschappen om efficiënt afval in te kunnen verzamelen.

De cabine is aan de bijrijderzijde voorzien van portier van het type autobus om gemakkelijk in en uit te kunnen stappen. In het interieur voeren ergonomie, comfort en veiligheid de boventoon.

Er zijn twee chassisbreedten leverbaar: 2,36 m en 2,50 m. Deze twee versies zijn zowel bij een 4x2 als een 6x2 configuratie mogelijk. Dankzij de geringe breedte vormt het manoeuvreren in smalle straten geen enkel probleem voor de Renault Puncher.

Dankzij het partnership met PVI is Renault Trucks nu in staat om de laagste cabine op de markt aan te bieden. Dit betekent extra comfort en veiligheid voor de gebruikers, vooral bij het in- en uitstappen. Bovendien is de cabine voorzien van een vlakke vloer, zodat de chauffeur gemakkelijk aan de trottoirzijde het voertuig kan verlaten en betreden.

De verlaagde cabine draagt eveneens bij aan een beter zicht. De dode hoeken zijn minimaal en in vooral in stedelijke omgevingen is dat een belangrijk gegeven. Verder zijn de opstaptreden verlicht en heeft de chauffeursstoel een extra stevige lendesteun.

Dankzij het grote nuttige laadvermogen het grootste op de markt - biedt de Renault Puncher maximale productiviteit. Ook de opbouwmogelijkheden zijn uitstekend. De Renault Puncher is leverbaar in heel Europa in een 18/19 en een 26 tons versie. Hij kan voorzien worden van een diesel- of een gasmotor. Ook een combinatie met elektrische aandrijving behoort tot de mogelijkheden.

Op een totale Europese markt van 1800 voertuigen rekent Renault Trucks in 2004 op een afzet van 120 voertuigen. De markt voor 2005 wordt geschat op 2000 voertuigen.