Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht 15-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Dodelijk ongeval

EEMNES Op woensdag 14 juli kwam een automobilist bij een ongeval om het leven.

Rond 19.50 uur reed een 26-jarige automobilist uit Eemnes op de afrit van de snelweg A27. Hij zag dat hij van achteren snel werd genaderd door een auto en dat deze auto vervolgens vlak achter hem op de snelweg invoegde. Vrijwel direct daarna zag de Eemnesser een andere auto hem al slippend links passeren. Daarbij werd de auto van de Eemnesser aan de linkervoorzijde geraakt door de rechterzijde van de hem passerende auto. De 26-jarige automobilist raakte in een slip, draaide om zijn as en kwam in de berm tot stilstand. De andere auto raakte ook van de weg en botste tegen een boom.

De Eemnesser liep geen letsel op. De bestuurder van de andere auto, een 55-jarige man uit Zwijndrecht, werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Uitwijkmanoeuvre

SOEST Op woensdag 14 juli raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 16.05 uur reed een 23-jarige automobilist uit Soest over de Laanstraat komende uit de richting van de Beckeringhstraat. Hij zag te laat dat een auto op de rijbaan stilstond, remde en week uit naar de andere weghelft. Daar naderde op dat moment een 71-jarige automobilist uit Bilthoven, met een aanrijding tot gevolg. Ten gevolge van de aanrijding botste de Soester ook nog tegen een geparkeerde auto.

Omdat de 71-jarige automobilist nekklachten had, werd door de brandweer het dak van zijn auto verwijderd. De Bilthovenaar werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.