Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht 15-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verdachte mishandeling aangehouden

(Zie nieuwsbericht district Eemland zuid d.d. 10-07-04: Jongen mishandeld)

AMERSFOORT Na onderzoek heeft de politie een verdachte aangehouden van een mishandeling die afgelopen vrijdagavond op de Nijenrode plaatsvond. Daar de verdachte, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, was ondergedoken in een andere stad, duurde het enige dagen voordat de politie zijn verblijfplaats kon vaststellen. Vervolgens werd hij op woensdagmorgen 14 juli, rond 06.00 uur, in Haarlem aangehouden.

Op vrijdagavond 9 juli werd een 26-jarige Amersfoorter in elkaar geslagen. Volgens een getuige zou dit zijn gebeurd vanwege een lichamelijke handicap. De 26-jarige Amersfoorter kwam drie jongelui tegen van wie één hem in elkaar sloeg. Deze verdachte zou zo lang tegen de Amersfoorter hebben geschopt dat deze het bewustzijn verloor. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Op de vuist

AMERSFOORT Op woensdag 14 juli gingen twee mannen met elkaar op de vuist.

Rond 19.05 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een woning aan de Arnhemseweg. Ter plaatse bleek dat twee mannen van 31 en 39 jaar en afkomstig uit Amersfoort elkaar in de haren waren gevlogen. Beide mannen hadden duidelijk teveel alcohol genuttigd en werden voor wederzijdse mishandeling aangehouden. Daarbij verzetten de verdachten zich tegen de politie, maar konden toch in de boeien worden geslagen.

Op het politiebureau gaven de beide verdachten aan geen aangifte tegen elkaar te doen, waarop zij in vrijheid werden gesteld. De 31-jarige man werd direct weer aangehouden omdat hij nog een boete van 1100,- open had staan.

Vechtpartij

AMERSFOORT Op woensdag 14 juli werden twee mannen aangehouden na een vechtpartij.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding dat er voor een horecagelegenheid aan de Arnhemseweg een vechtpartij gaande zou zijn. Ter plaatse zagen politiemensen dat een 42-jarige man uit Amersfoort op straat lag en dat een 40-jarige man eveneens uit Amersfoort boven op hem zat. Tevens zagen zij dat de 40-jarige man een wapenstok in zijn handen had en dat de 42-jarige man kennelijk daarmee was geslagen.

Uit verklaringen bleek dat de 42-jarige man een verbod had om in de horecagelegenheid te komen. Desondanks was hij de zaak toch binnen gegaan, waarna een schermutseling met de 40-jarige eigenaar van de zaak was ontstaan, waarbij de eigenaar gebruik maakte van een wapenstok.

Beide verdachten werden aangehouden. De 42-jarige man werd door een arts in het politiebureau onderzocht en werd op zijn advies voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat hij naast enkele striemen een lichte hersenschudding had opgelopen. Hij mocht na onderzoek weer mee naar het politiebureau.

Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.