Politie Zuid-Holland-Zuid

15/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

15-07-2004 - Persberichten District II

INBRAAK WONINGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- In de nacht van dinsdag 13 juli op woensdag 14 juli is ingebroken in twee woningen. In beide woningen is men binnengekomen na het boren van gaatjes in kozijnen. In een woning aan de Graaf Lodewijkstraat werd vanuit een slaapkamer terwijl de bewoners sliepen een broek weggehaald. In de broek zaten sleutels van een voor de deur geparkeerde bestelauto. Uit de bestelauto werden diverse gereedschappen gestolen. Uit een woning aan de Graaf Adolfstraat werden onder meer een computer, een GSM, een portemonnee met geld, een fotocamera en een discman gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

SNELHEIDSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens en snelheidscontrole met de fotoradar op de Ketelweg hebben politieagenten 98 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De agenten hielden de controle op woensdagmorgen, 14 juli 2004, van 07.40 tot 09.40 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur. In totaal werden 1230 voertuigen gecontroleerd.

VERKEERSZUIL
GORINCHEM- Een 25 jarige man is door politieagenten aangehouden nadat hij met zijn personenauto tegen een verkeerszuil was gebotst. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 14 juli 2004, omstreeks 13.40 op de Willem de Vries Robbeweg. De verdachte reed met hoge snelheid vanaf de Concordiaweg de Willem de Vries Robbeweg op. Hij remde bij de wegversmalling zodanig dat de wielen van zijn auto blokkeerden. Hij botste vervolgens tegen de verkeerszuil. Er ontstond een blokkeerspoor van ongeveer 42 meter. Na overleg met de officier van justitie werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man bleef ongedeerd en de auto raakte zwaar beschadigd. De verdachte verklaarde dat hij kwaad was en daarom te hard had gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERKEERSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Op de Helling en de Edisonweg in Alblasserdam heeft de politie op woensdag 14 juli een verkeerscontrole gehouden. Er werd onder meer gecontroleerd op snelheid en het dragen van autogordels en helm. In totaal zijn er 46 mensen bekeurd:

· 36 voor het net dragen van de autogordels;
· zeven voor te hard rijden;

· één wegens het niet dragen van de helm;

· één wegens het niet in bezit hebben van een bromfietscertificaat;
· één wegens bellen tijdens het rijden.

PORSCHE GESTOLEN
MEERKERK- Op woensdag 14 juli is er vanaf de Energieweg een Porsche gestolen. Het gaat om een paarse Porsche Carrera met kenteken 74-PF-PS.

JEUGDIGE WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
LEERDAM- Op woensdag 14 juli zijn een 15 en 17-jarige jongen uit Leerdam aangehouden. De jongens werden aangehouden toen ze de alarmpoortjes van een sportwinkel aan het Loosdorp wilde passeren. In de tas van één van de jongens werden twee shirts en een baseballpetje gevonden. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er is proces verbaal opgemaakt.

MES EN HONKBALKNUPPEL
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 22-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is op woensdag 14 juli aangehouden. Dit gebeurde aan de Scheldestraat.In de auto van de man werd een mes een honkbalknuppel aangetroffen. Ook vond de politie softdrugs in de auto van de man. De man heeft een boete van 250 gekregen.

INBRAAK
GORINCHEM- Bij een juwelier aan de Arkelstraat is in de nacht van woensdag op donderdag 15 juli ingebroken. Het raam werd ingeslagen en vervolgens zijn een armband en een collier weggenomen. Het alarm is niet afgegaan.

SNELHEIDSDUIVEL
SLIEDRECHT - Woensdagavond 14 juli is een 21-jarige man uit Dordrecht zijn rijbewijs en auto kwijtgeraakt omdat hij met 153 km/u (gecorrigeerde snelheid) over de rijksweg A-15 reed ter hoogte van wegwerkzaamheden. Ter plaatse is de maximumsnelheid 70 km/u. Omdat de man werkzaam is bij de Koninklijke Landmacht, is hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.