NATIONALE RENOVATIE PRIJS

Inschrijving Nationale Renovatie Prijs 2005 geopend

P E R S B E R I C H T

Almere, 15 juli 2004

Inschrijving Nationale Renovatie Prijs 2005 geopend

De Nationale Renovatie Prijs is de enige prijs die zich specifiek richt op projecten in de bestaande gebouwenvoorraad. Komend jaar wordt de prestigieuze prijs al voor de 10e keer uitgereikt. Projectteams van bijzondere renovatieprojecten kunnen zich vanaf 15 juli 2004 tot 15 oktober 2004 voor de Nationale Renovatieprijs 2005 inschrijven via de website www.nationalerenovatieprijs.nl

Juryvoorzitter prof. ing. André Thomsen (hoogleraar faculteit Bouwkunde, TU Delft) maakt in februari 2005 op de Bouwbeurs in Utrecht de genomineerde projecten bekend. De prijsuitreiking vindt eind mei 2005 plaats op de Nationale Renovatie & Onderhoud Beurs in de Brabanthallen in Den Bosch.

De Nationale Renovatie Prijs wordt uitgereikt aan projectteams die in de bestaande woning- en utiliteitsbouw een bijzondere renovatieprestatie hebben geleverd. Renovatieprojecten die in de periode van 1 oktober 2002 tot 1 oktober 2004 zijn opgeleverd, kunnen meedingen naar de NRP 2005, die is opgedeeld in drie categorieën, te weten Woningbouw Renovatie, Woningbouw Herbestemming en Utiliteitsbouw.

De projecten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Naast architectonische, stedenbouwkundige en doelmatigheidsaspecten gaat het nadrukkelijk ook om de aanpak, het proces, de gerealiseerde kwaliteit en de voorbeeldfunctie van het project. Vast onderdeel van de Nationale Renovatie Prijs is de Innovatieprijs, die onder auspiciën valt van de Stichting Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV).


---

(