Ingezonden persbericht


Haarlem, 15 juli 2004

PERSBERICHT

HUURDERS KEREN TERUG NAAR
NIEUWE APPARTEMENTEN IN DELFTWIJK

Opnieuw bereikte de vernieuwing van Delftwijk een mijlpaal. Afgelopen woensdag ontving mevrouw Broers als eerste huurder van het appartementengebouw Charivarius, uit handen van wethouder Mimi Rietdijk, de sleutel van haar nieuwe woning. Een bijzonder moment waar velen naar uitkeken. Mevrouw Broers verhuist namelijk samen met verschillende oud-bewoners naar de plek waar eerder hun verouderde portiekwoningen stonden.

Gemêleerd gebouw
Pré Wonen ontwikkelde het Charivarius-complex samen met bewoners. Het ontwerpteam, waarin naast bewoners ook een vertegenwoordiger van de gemeente zat, gaf de architecten de nodige suggesties en wensen. Deze werkwijze leverde een ontwerp op van drie mooie gebouwen met gezamenlijke binnentuinen. Charivarius kan met recht een gemêleerd wooncomplex worden genoemd. Het bestaat uit 70 huurappartementen, 72 koopappartementen en 12 penthouses. Bijzonder is dat alle huur- en koopwoningen door elkaar in de gebouwen zijn verspreid. In twee van de drie gebouwen is ruimte ingepast voor een aantal verstandelijk gehandicapten die zelfstandig gaan wonen. Het laatste appartementengebouw wordt in het voorjaar van 2005 opgeleverd. Dan is Delftwijk een bijzonder wooncomplex rijker.

Delftwijk vernieuwt
De gemeente Haarlem en drie woningbouwcorporaties waaronder Pré Wonen hebben de handen ineengeslagen om Delftwijk de komende jaren op verschillende gebieden te vernieuwen. In hun concept-Toekomstvisie Delftwijk 2020 hebben de partijen hun plannen beschreven. Zo worden de voorzieningen behoorlijk verbeterd. Het winkelcentrum krijgt een facelift en wordt uitgebreid. Voor sociaal-culturele voorzieningen komt daarnaast meer ruimte. Het woningaanbod in de wijk, met op dit moment vooral sociale huurflats, wordt gevarieerder. Een deel van de huidige (vooral verouderde) woningen wordt vervangen door een variatie aan huur- en koopwoningen. Een belangrijk onderdeel van het vernieuwde Delftwijk is de aanleg van een centraal gelegen wijkpark. Het wijkpark zal net als het nieuwe winkelplein dé plek zijn waar Delftwijkers elkaar ontmoeten. Delftwijk vernieuwt de komende jaren flink. Het Charivarius-complex is hier een goed voorbeeld van.

Mevrouw Broers, de allereerste huurster van het Charivarius-complex, ontvangt de sleutel van haar nieuwe woning uit handen van wethouder Mimi Rietdijk.

Noot voor de redactie/