Politie Zuid-Holland-Zuid

15/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

15-07-2004 - Persberichten District I

HARDDRUGS
DORDRECHT- Op woensdag 14 juli heeft de politie drie mannen aangehouden in het Weizigtpark. De mannen zijn aangehouden inzake de Opiumwet. Een 26-jarige man zonder vaste woon en verblijfsplaats heeft bekend een bolletje cocaïne te hebben gekocht. Het bolletje werd tijdens fouillering gevonden en in beslag genomen. Bij een 53-jarige man uit Dordrecht werden geen verdovende middelen aangetroffen. De man ontkende drugs te hebben gekocht in het park. Ook de 51-jarige dealer uit Dordrecht is meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft toegegeven in totaal 4 bolletjes cocaïne te hebben verkocht.

SNELHEIDSDUIVELS
DORDRECHT- Op de rijksweg A-16 is op woensdag 14 juli een 29-jarige man uit Bergen op Zoom van de weg gehaald. De man reed hier 122 kilometer per uur terwijl op dit stuk van de weg slechts 70 kolometer per uur is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Ook een vrouw uit Etten Leur (leeftijd onbekend) heeft haar rijbewijs moeten inleveren op woensdag 14 juli. Zij reed maar liefst 160 kilometer per uur terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan.

ZWIJNDRECHT- Een 36-jarige man uit Rotterdam is op woensdag 14 juli aangehouden. Dit gebeurde op de rijksweg A-16 ter hoogte van Zwijndrecht. De man reed met een snelheid van 170 kilometer per uur terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan. Ook bleek de man te veel alcohol op te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 26-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van woensdag op donderdag 15 juli aangehouden op de Burgemeester de Raadtsingel. Politieagenten lieten de man blazen. Uit de ademtest bleek dat de man veel te veel had gedronken om nog te kunnen rijden. De man is meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd.

ZWIJNDRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag 15 juli is een 27-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden wegens rijden onder invloed. De aanhouding vond plaats aan de Merodestraat. De man heeft een rijverbod van vier uur gekregen. Later die nacht werd de man weer aangehouden. Dit maal aan de Hil in Hendrik-Ido-Ambacht. De man was ondanks het rijverbod toch gaan rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

PITBULL IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT- De politie heeft op woensdag 14 juli een pitbull in beslag genomen. Dit gebeurde bij een woning aan de Noordergang. Het baasje van de hond, een 27-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De pitbull voldoet aan een aantal belangrijke kenmerken zoals omschreven in de Regeling Agressieve Dieren. De hond zal binnenkort nog door de Algemene Inspectiedienst worden bekeken waarna wordt beslist of de pitbull wordt afgemaakt.