Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Voorthuizen - vrouw (74) gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 15-07-2004

Een 74-jarige vrouw uit De Meern is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Lange Zuiderweg in Voorthuizen. Het slachtoffer reed samen met haar 77-jarige echtgenoot op een snorfiets. Haar echtgenoot zou echter tijdens het rijden een vliegje in zijn oog hebben gekregen, waardoor hij wat afremde. Het slachtoffer, dat achter haar echtgenoot reed, had dat kennelijk te laat opgemerkt en botste achterop, waarbij ze ten val kwam. De vrouw is met een hoofdwond overgebracht naar het Ziekenhuis De Meander in Amersfoort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - beschonken Edenaar belandt in tuin en raakt gewond
Publicatiedatum: 15-07-2004

Een 26-jarige Edese automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag in beschonken toestand met zijn auto in een tuin van een woning aan de Dragonderweg in zijn woonplaats beland. De man raakte bij het ongeval gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Omstreeks half twee waarschuwden de bewoners van het bewuste pand de politie. Agenten troffen de Edenaar bij zijn auto aan met een hoofdwond. Uit onderzoek bleek dat de man tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur was verloren en vervolgens rakelings tussen twee bomen door tegen een stenen pilaar van een tuin tot stilstand was gekomen. De agenten roken alcohol bij de Edenaar en hebben later in het ziekenhuis een bloedproef af laten nemen. De auto van de Edenaar moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - reeks autokraken

Publicatiedatum: 15-07-2004

Zeker zes gedupeerden hebben woensdag bij de politie aangifte gedaan in verband met inbraken in hun auto's in Voorthuizen. De auto's stonden geparkeerd op de Schaapscheerderslaan, Wagenmakerslaan, Bachlaan, Strausslaan en Nieuwe Zeumerseweg. De buit bestond voor het merendeel uit autoradio's en Cd-spelers. Op de Nieuwe Zeumerseweg werd benzine uit een geparkeerde auto gestolen. De inbraken moeten hebben plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen, die iets hebben gezien of gehoord dat in verband kan worden gebracht met de autokraken, te reageren. Men kan hiervoor terecht via 0900-8844 of in het (nieuwe!) politiebureau aan de Nijkerkerweg 119. Overigens adviseert de politie geen waardevolle goederen in geparkeerde auto's achter te laten om zo de kans op auto-inbraak te verkleinen. `Niets erin...niets eruit', zo luidt het devies.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 15-07-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdagavond op verschillende plaatsen in Nijkerk verkeerscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:

- Holkerweg (binnen de bebouwde kom), snelheids- en alcoholcontrole tussen 20.30 en 22.00 uur. Van de 100 passanten reden er 8 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid: 84 km/u. Alle gecontroleerde bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Dat leverde twee drankrijders op, met promillages van bijna anderhalf tot tweemaal de toegestane hoeveelheid.

- Vetkamp, nabij de rotonde van de Berencamperweg, alcoholcontrole tussen 22.00 en 23.30 uur. Onder 150 gecontroleerde bestuurders werden geen drankrijders aangetroffen.

- Oude Barneveldseweg, alcoholcontrole tussen 23.30 en 00.45 uur. In totaal 40 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Deze controle leverde één drankrijder op met een promillage van 0,59 (vanaf 0,51 is strafbaar).

- Tussen 00.45 en 02.30 uur verplaatste de controle zich naar de Amersfoortseweg. Daar werd van nog eens 60 bestuurders een blaastest afgenomen, wat resulteerde in drie drankrijders. Er werden promillages gemeten tussen 0,68 en 1,11 (van ongeveer anderhalf tot en met tweemaal de toegestane hoeveelheid).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - snelheidscontrole

Publicatiedatum: 15-07-2004

Bij een snelheidscontrole op de Apeldoornseweg in Otterlo zijn woensdag 38 overtreders geflitst. Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie controleerde tussen 07.45 en 13.50 uur ruim 2200 bestuurders op snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. De Apeldoornseweg in Otterlo is een van de trajecten waar het VHT bijna dagelijks controleert. Ongevalsanalyses wezen eerder uit dat veel van de ongevallen, die zich daar voordeden, te wijten waren aan te hard rijden.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---