Ingezonden persbericht


PHOBOS levert CareView Zorgsuite aan drie zorginstellingen

Viataal, Pluryn Werkenrode Groep en Prisma brengen kwaliteit dienstverlening op hoger plan met zorginformatiesysteem van PHOBOS

's-Hertogenbosch, 15 juli 2004, - PHOBOS gaat de CareView Zorgsuite bij drie zorginstellingen als ASP-dienst aanbieden: Viataal, de Pluryn Werkenrode Groep en Prisma. Met de CareView Zorgsuite zijn cliëntendossiers 24 uur per dag en zeven dagen per week elektronisch beschikbaar voor iedereen die bij de zorg betrokken is. De informatie wordt in het rekencentrum van PHOBOS opgeslagen en betrokkenen hebben via een beveiligde internetverbinding met de CareView Zorgportal altijd en overal toegang tot juiste, actuele informatie op maat.

Met de CareView Zorgsuite, dat is gebaseerd op de mySAP All-in-One technologie van softwareleverancier SAP, hoeven mutaties in cliëntinformatie slechts één keer te worden geregistreerd. Dit verlaagt de kosten, vermindert de kans op fouten en verhoogt de transparantie van de zorgprocessen. Daarnaast geeft de informatie eenduidig inzicht in geleverde diensten en kwaliteit, waardoor beter onderbouwde beslissingen kunnen worden genomen. De CareView Zorgsuite zal naar verwachting eind 2004 bij alle drie de zorginstellingen in gebruik zijn genomen.

Viataal
Viataal biedt zorg, onderwijs en diagnostiek aan mensen met beperkingen in horen, zien en communicatie. "Bij Viataal werken mensen uit verschillende disciplines aan gemeenschappelijke doelstellingen. Daarom zijn wij gebaat bij een eenduidig registratiesysteem. Met name de eenvoudige mutatiewijze en het feit dat de CareView Zorgportal tijd- en locatieonafhankelijk is te raadplegen, zijn voor ons van doorslaggevend belang geweest in onze keuze", aldus een woordvoerder van Viataal.

Pluryn Werkenrode Groep
De Pluryn Werkenrode Groep (PWG) is een zorg- en dienstverlener voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of handicap of opvoedingsproblemen. Ook PWG werkt multidisciplinair en kent verschillende zorgmethodes. De groep heeft zes hoofdlocaties en 44 buitenlocaties. Hans Bosch, directeur ICT bij PWG: "We zetten ICT in als strategisch middel om de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening te optimaliseren. We bieden bijvoorbeeld ouders of wettige vertegenwoordigers voortdurend inzicht in de voortgang van behandelingen van hun kind, zodat zij actiever kunnen participeren in het behandeltraject."

Prisma
Prisma ondersteunt in Midden- en West-Brabant mensen met een handicap, hun familie en hun netwerk. De ondersteuning van Prisma is erop gericht om mensen met een handicap op een zinvolle wijze te laten deelnemen aan de samenleving. Huug van der Velden, Manager Facilitaire Zaken bij Prisma: "Met de CareView Zorgsuite verwachten wij te kunnen beschikken over makkelijk toegankelijke applicaties om integraal gegevens te kunnen raadplegen en te kunnen registreren. Betrokkenen krijgen hierdoor de beschikking over de juiste en meest actuele informatie. Dat kan meerwaarde bieden aan de kwaliteit van onze dienstverlening aan mensen met een handicap, hun netwerk en aan onze medewerkers."

Over PHOBOS
PHOBOS is een professioneel en pragmatisch ingestelde dienstverlener met als voornaamste werkgebieden business consultancy, implementatie en beheer van ICT-systemen. PHOBOS specialiseert zich in totaaldienstverlening in de branches zorg, zakelijke dienstverlening en milieu. Speciaal voor de zorg ontwikkelde PHOBOS het op mySAP All-in-One technologie gebaseerde zorginformatiesysteem CareView Zorgsuite en de CareView Zorgportal die op mySAP Enterprise Portal is gebaseerd. Bij PHOBOS in 's-Hertogenbosch werken ruim zestig medewerkers.

Voor meer informatie
PHOBOS Care BV
Jos Smits
Reitscheweg 7a
5232 BX 's-Hertogenbosch
T 073 640 06 20
F 073 640 06 21
E j.smits@phobos.nl
I www.phobos.nl