Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 juli 2004

Fietsertje aangereden

Politie zoekt automobilist die doorreed na aanrijding van jongen op fiets

Borne

Op woensdag 14 juli omstreeks 13.30 uur reed een 10-jarige jongen uit Borne op zijn fiets over het Dikkerslaantje. Hij wilde de rijbaan van de Prins Bernhardlaan oversteken en werd daarbij gegrepen door een auto. De onbekende automobilist kwam vanaf de rotonde aangereden. De man stopte en vroeg naar de toestand van de jongen. Hij maande de jongen in het vervolg beter uit te kijken en reed verder. De jongen had geen letsel, maar zijn fiets was wel helemaal vernield. De politie roept de automobilist op zich te melden. Het betreft vermoedelijk een blauwe auto. (bps: 04-087820)

Rijden onder invloed

Automobilisten blijken bij controle onder invloed van alcohol

Losser

Op woensdag 14 juli omstreeks 19.50 uur zag de politie op de Brinkstraat dat een passerende automobilist geen gordel droeg. Toen zij hem controleerden roken zij het gebruik van alcohol. De automobilist, een 60-jarige Overdinkelaar werd aangehouden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,04 o/oo. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-087863)

Hengelo

Op woensdag 14 juli omstreeks 22.40 uur werd tijdens een controle op de Bachstraat alcoholgebruik geconstateerd bij een 47-jarige Hengelose automobilist. Hij werd aangehouden. De ademanalyse lukte niet, waarop van de verdachte een bloedproef is afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen. (bps: 04-087909)

Enschede

Op donderdag 15 juli omstreeks 01.42 uur ziet de politiesurveillance een auto met hoge snelheid over het G J van Heekplein rijden. Zij kunnen de automobilist, een 22-jarige Enschedeër aan De Klomp laten stoppen. Zij constateren alcoholgebruik bij de man en houden hem aan. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,31 o/oo. De verdachte moet zijn rijbewijs inleveren en krijgt een rijverbod van 6 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-087929)

Insluiper aangehouden

Man aangehouden nadat hij zich verdacht ophield in een bedrijfspand

Rijssen

Op woensdag 14 juli omstreeks 16.30 uur trof personeel van een bedrijf aan de Fahrenheitstraat een onbekende man aan in het bedrijfspand. De man kon geen goede verklaring geven omtrent zijn verblijf daar, waarop de inmiddels ingeschakelde politie hem aanhield. De verdachte, een 21-jarige man uit Gouda legde aan het bureau niet-kloppende verklaringen af. Hij is voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-087822)

Aanrijding met letsel

Fietser gewond na aanrijding met bromscooter

Nijverdal

Op woensdag 14 juli omstreeks 09.50 uur rijdt een 77-jarige man uit Nijverdal op zijn fiets over de fietsstrook van de Rijssensestraat in de richting van het centrum. In dezelfde richting komt over de rijbaan een 49-jarige man uit Hellendoorn op zijn bromfiets aangereden. De fietser wil op de kruising met de Noetselerweg links af en fietst naar de wegas, juist op het moment dat de bromfietser hem passeert. Er ontstaat een aanrijding tussen hen en beide komen hierdoor te vallen. De 49-jarige loopt schaafwonden op en wordt ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De 77-jarige loopt diverse verwondingen op en wordt naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (bps: 04-087538)

Aanhouding wegens aanranding

Man aangehouden nadat hij een meisje in een winkel betast had

Almelo

Op woensdag 14 juli omstreeks 15.44 uur werd bij de politie melding gemaakt van een aanranding. In een winkel aan het Marktplein bevond zich een 14-jarig meisje uit Rolde en haar vader. Het meisje verklaarde dat zij zojuist door een onbekende man tussen haar benen was gestreeld en dat hij haar in het kruis had betast. Zij had dit onmiddellijk aan haar vader gemeld, waarop deze de onbekende man hier op aansprak en de politie belde. De verdachte werd op dat moment in een ander deel van de winkel opgehouden. Na aanvankelijke ontkenning gaf de verdachte tegenover de politie de aanranding toe, waarop hij werd aangehouden. De verdachte, een 29-jarige Almeloër is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (bps: 04-087772)

Aanhoudingen na winkeldiefstal

Man aangehouden wegens diefstal van een DVD-speler

Enschede

Op woensdag 14 juli omstreeks 14.52 uur werd door personeel van een winkel aan de Wesseler-nering melding gedaan van een winkeldiefstal. Twee mannen hadden een DVD-speler uit de winkel weggenomen en wisten ondanks achtervolging door het personeel, te ontkomen. Zij fietsten weg op een roze fiets. Een klant was de verdachten eveneens gevolgd met zijn auto en trof het tweetal bij de garageboxen aan de Piksenbrink. Hij meldde dit aan de politie. Die stelde een onderzoek in en trof op de Rondemaatweg twee personen aan, die aan het signalement voldeden. De beide verdachten, een 26-jarige Enschedeër en een 29-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden. Tijdens het verhoor bleek het aandeel van de 26-jarige minimaal, waarop deze in vrijheid werd gesteld. De 29-jarige is in verzekering gesteld en opgesloten.. Het betreft een stelselmatige dader. De DVD-speler is niet aangetroffen. (bps: 04-087746)

Enschede

Op woensdag 14 juli vond er omstreeks 17.28 uur eveneens een winkeldiefstal plaats aan de Lage Bothofstraat. De verdachte, een 31-jarige Enschedeër was door het winkelpersoneel aangehouden. Het personeel had gezien dat de verdachte een pak vla onder zijn kleding had gestopt. De politie hield de verdachte aan. Zij troffen in de kleding van de verdachte twee autoradiofrontjes aan, waarvan een in ieder geval van diefstal afkomstig is. Het betreft een stelselmatige dader, waarop hij in verzekering is gesteld en opgesloten. (bps: 04-087846)

Verkeerscontroles

Politie houdt op diverse locaties controles op naleving van de verkeersregels

Enschede

Op woensdag 14 juli werd gecontroleerd aan de S L Louwesstraat: 29x PV autogordel
1x PV voor het parkeren op de groenstrook

Haaksbergerstraat in Usselo:
10x PV autogordel
1x PV onjuiste kentekenplaat

H ter Kuilestraat en Kanaalstraat: 35x PV autogordel
5x PV technische gebreken

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --