Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht 15-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Schennispleger

NIEUWEGEIN - Donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur is een vrouw (gegevens onbekend) lastig gevallen door een schennispleger op de Batenburg. Dit gebeurde nabij de Menuetbrug.

De regionale meldkamer besloot vanwege het verkregen signalement Burgernet te activeren. In totaal werden 198 deelnemers van Burgernet in de omgeving van de Batenburg gebeld met het verzoek om uit te kijken naar een man van ongeveer 30 jaar oud, lichtgetinte huidskleur met zwart achterovergekamd haar, gekleed in een grijs/zwartkleurige broek en trui. Geen van de deelnemers heeft de politie kunnen helpen met informatie. De verdachte heeft kennelijk kans gezien om de omgeving ongezien te verlaten.

Burgernet geeft burgers de gelegenheid om samen met de politie een actieve bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van hun eigen buurt. Burgernet is een pilot in Nieuwegein die gestart is op 14 mei 2004, voor de duur van een jaar. Tijdens dit jaar wordt de effectiviteit continu gemonitord. Begin 2005 wordt Burgernet geëvalueerd.

Mishandeling

IJSSELSTEIN Op woensdagavond heeft de politie een man aangehouden.

Omstreeks 23.00 uur hield de politie een naamscontrole op het tramstation Praagsingel. Een controleur kwam aanrennen en vertelde de agenten dat er buiten gevochten werd. Buiten zagen de agenten dat enkele controleurs bezig waren een jongen onder controle te houden. De jongen, een 16-jarige IJsselsteiner was erg agressief, waardoor hij werd aangehouden en geboeid door de politie. Hij bleef echter op allerlei manieren tegen stribbelen en proberen los te komen.

Op 24 juni was één van de controleurs, een 41-jarige man uit Nieuwgein getuige van vernieling van de tramhalte Achterveld door de 16-jarige jongen. Hij had de jongen goed kunnen zien, maar kon hem toen niet aanhouden. Vandaag stond de man op het tramstation Praagsingel en zag de jongen voorbijrijden op een snorfiets. De man herkende de jongen van de vernieling op 24 juni. De jongen begon de man uit te schelden en reed weg. Enkele minuten later reed de jongen weer voorbij en toen hoorde de controleurs aan de achterzijde van het tramstation enkele klappen. De 40-jarige man is met zijn collegas naar de achterzijde gelopen. Daar stond de 16-jarige jongen en op het moment dat de man hem wilde aanhouden liep dit uit op een worsteling. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.