1e persbericht van donderdag 15 juli 2004

Eindhoven 15-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Duo aangehouden

Een man van 36 jaar en een vrouw van 49 jaar uit Nieuwegein zijn woensdagavond rond 22.00 uur aangehouden op de John F. Kennedylaan. Een motoragent zag hen kort daarvoor op de Sterrenlaan in een auto rijden, waarbij de man achter het stuur zat. Die wagen reed 120 km/u waar 50 km/u gereden mag worden. Toen de agent aan de bestuurder aangaf dat hij hem moest volgen, reed de wagen een andere kant op. Nadat de motoragent de wagen op de John F. Kennedylaan weer had achterhaald, bleek de vrouw achter het stuur te zitten. De agent sprak daarop de man en de vrouw aan, waarbij de man ontkende dat hij had gereden. Ook gaf hij een valse naam op. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw verzette zich tegen de aanhouding, waarop ook zij werd opgepakt. Bij haar is een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat ze een alcoholpromillage van 1,75 had. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist levert rijbewijs in

Donderdagmorgen om 3.00 uur is op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden die dronken achter het stuur van zijn auto zat. Een ademtest gaf een alcoholpromillage van ruim 1,50. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen en tegen hem wordt bovendien een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Buurtbewoners houden inbreker aan

Woensdagavond rond 23.45 uur is in de Mendelssohnlaan een man van 49 jaar uit Veldhoven aangehouden. Hij was betrapt toen hij aan het inbreken was in een schuurtje bij een woning in die straat. De man had uit een diepvries pakken vlees en deeg gestolen. De gestolen etenswaren zaten in zijn fietstas. De Veldhovenaar is door de politie meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Helmond: Rijbewijs kwijt

Woensdagavond rond 23.15 uur is op de Langstraat in Deurne een 22-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden die dronken achter het stuur van zijn auto zat. Agenten zagen de man in Helmond slingerend over de Europaweg rijden. Pas in Deurne kon de auto van de dronken chauffeur aan de kant gezet worden. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,30. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man met gestolen autoradios aangehouden

Op het Stationsplein is woensdag om 20.45 uur een 37-jarige Helmonder aangehouden. Hij stapte daar uit de trein. Hij had een tas met enkele autoradios bij zich. Politieagenten die daar controleerden herkenden de man. De man staat bij de politie bekend als iemand die dagelijks vermogensdelicten pleegt om in zijn drugsverslaving te voorzien. Tijdens de controle bleek dat hij drie autoradios en een diskman bij zich had. De spullen, die vermoedelijk zijn gestolen, zijn in beslaggenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Ladingdieven gepakt

Donderdagmorgen rond 3.45 uur zijn op de Leenderweg in Eindhoven drie mannen aangehouden. De drie, 19, 23 en 36 jaar oud, zijn allen afkomstig uit Eindhoven. Ze worden ervan verdacht kort daarvoor het zeil te hebben opengesneden van een vrachtauto die langs de A2 ter hoogte van Maarheeze geparkeerd stond. De chauffeur, een man van 55 uit Oostenrijk, werd wakker en zag dat een man bezig was met het zeil van zijn vrachtauto. De dief vluchtte en sprong in een auto die via de parallelweg kwam aanrijden. Gewaarschuwde agenten zagen de auto op Leenderheide rijden en na een korte achtervolging werd de auto op de Leenderweg aan de kant gezet. De drie inzittenden zijn aangehouden en ingesloten. Ze hadden nog niets buit gemaakt. Wel hadden ze in hun auto inbrekersgereedschap liggen.

Bergeyk: Woninginbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Koningsvogel. De achterdeur werd opengebroken. De dieven hebben onder meer een digitale camera, twee rugzakken en een mp3-speler buitgemaakt.

Son: Aanhouding na vechtpartij tussen familieleden

Een familiefeest aan de Nieuwstraat in Son werd woensdagavond tegen 22.30 uur verstoord door een vechtpartij tussen familieleden. Een man van 56 jaar uit Eindhoven zou na een fikse woordenwisseling eerst zijn schoonzus en daarna andere familieleden hebben geslagen. De schoonzus, een 44-jarige vrouw uit Eindhoven, is met een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is kort hierna in zijn woning door de politie aangehouden en ingesloten.

Valkenswaard: Quads gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag zijn uit een woning aan de Heistraat in Valkenswaard twee quads gestolen. De vierwielige motoren stonden in de bijbouw van de woning en waren met stalen kettingen aan de muur bevestigd. De inbrekers hebben de kettingen doorgeknipt en de quads meegenomen. Het om een blauwe Yamaha met een waarde van ongeveer 12.000 euro en een gele Suzuki ter waarde van zon 5.000 euro.

Veldhoven: Inbraak in woningen

Bij een inbraak in vijf in aanbouw zijnde woningen aan de Hoekwal is keukenapparatuur weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdagavond 18.30 uur en donderdagochtend 1.00 uur. De ruiten in de voordeuren van de woningen werden vernield waarna de deuren geopend konden worden.