Gemeente Leiden

Bouw een feestje voor Rembrandt

Projectbureau Rembrandt 400 Leiden lanceert prijsvraag voor organisatie Rembrandt-evenement

Het projectbureau Rembrandt 400 Leiden lanceert vandaag de Rembrandt-evenementenprijsvraag en doet hiermee een oproep aan alle Leidenaren om ideeën in te leveren voor een spetterend Rembrandt-evenement. Het projectbureau van de gemeente Leiden stelt 10.000 euro beschikbaar voor de daadwerkelijke organisatie en realisatie van het winnende evenement. Dit evenement zal in samenwerking met evenementenbureau Kwik & Van Hoek georganiseerd worden en gaat onderdeel uitmaken van het evenementenprogramma van het Rembrandtjaar 2006 in Leiden, de viering van het 400ste geboortejaar van Rembrandt in Leiden. De inzendingen voor de prijsvraag worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit wethouder Geertsema, centrummanager Robert Strijk, Trudy Kwik van Kwik & Van Hoek en evenementencoördinator van het Leidse Rembrandtjaar Bart in 't Veld.

Via flyers, posters en de website van de gemeente worden Leidenaars opgeroepen om een leuk en origineel idee te bedenken voor een Rembrandt-evenement in de binnenstad van Leiden in 2006. De inzendingen moeten aan een aantal criteria voldoen. Allereerst moet er een duidelijk verband zijn met de viering van het 400ste geboortejaar van Rembrandt. Voorbeelden van thema's die men kan gebruiken zijn: Gouden Eeuw, het jonge talent van Rembrandt en het kunstenaarsschap, het licht-en donkereffect waarmee de schilder zo beroemd werd. Het evenement moet geschikt zijn voor een brede doelgroep en de geschatte kosten mogen niet hoger zijn dan E 10.000. Verder worden alle inzendingen beoordeeld op haalbaarheid, creativiteit en aansprekendheid.

Met de lancering van deze prijsvraag geeft het projectbureau Rembrandt 400 Leiden een aftrap aan de vulling van het evenementenprogramma voor het Rembrandtjaar 2006, waar iedere Leidenaar op zijn eigen manier aan kan bijdragen. Het is de bedoeling de hele stad bij Rembrandt 2006 te betrekken. Samen met de stad en haar bewoners, (sport)verenigingen, bedrijven, culturele- en onderwijs instellingen wil het projectbureau Rembrandt 400 Leiden komen tot een rijk gevuld evenementenprogramma in 2006.

Kijk op www.leiden.nl/rembrandt voor meer informatie en voor een wedstrijdformulier. Wedstrijdformulieren en flyers met meer informatie zijn ook verkrijgbaar bij de balie van het Stadhuis en het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden.
---


Gemeente Leiden