Ingezonden persbericht


Persbericht

KPN analyseert ADSL netwerk met diagnose apparatuur van Alcatel

Rijswijk, 15 juli, 2004 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het een contract heeft ondertekend met KPN voor de levering van de nieuwste Alcatel 5530 Network Analyzer. Deze Network Analyzer bevordert de levering van hogere bandbreedtediensten en vergroot de loyaliteit van klanten doordat een zeer stabiele breedbandtoegangsdienst geboden wordt.

Alcatel kondigde vorige maand de beschikbaarheid van de 5530 Network Analyzer aan. De analyzer stelt dienstenaanbieders in staat hun DSL (Digital Subscriber Line) access infrastructuur te beheren, zodat de behoeften naar Next Generation breedbanddiensten vervult kunnen worden. De 5530 Network Analyzer is een 'on demand' diagnostisch instrument dat de kwaliteit van de lijnen controleert en analyseert, alsmede de bandbreedtebeperkingen in de gaten houdt, kortstondige stabiliteitskwesties analyseert en storingen in de apparatuur signaleert. Deze vier functionaliteiten zijn zeer belangrijk voor de succesvolle inzet van breedbanddiensten met toegevoegde waarde. Dit vertaalt zich in een snellere marktintroductie, gegarandeerde servicelevering, een lager niveau van klachten van klanten en een verbeterde klanttevredenheid.

KPN heeft in de afgelopen jaren een grote groei gezien in het aantal breedbandabonnees. Door deze groei worden zaken als automatische aansluiting en servicegarantiefunctionaliteiten essentieel voor de ondersteuning van miljoenen nieuwe bestellingen. Tevens geldt dat de introductie van nieuwe diensten die video, spraak en data combineren, de noodzaak van een meer directe controle van het breedbandnetwerk versnellen.

Met de 5530 Network analyzer van Alcatel is KPN in staat zichzelf te differentiëren in de breedbandmarkt. Een snelle analyse van de netwerkcondities -zoals hierboven beschreven- stellen KPN tevens in staat de kwaliteit van de dienstverlening naar de eindgebruiker te verbeteren.

"Het is ons doel innovator in de breedbandmarkt te blijven, en daarbij is de ontwikkeling van nieuwe producten essentieel. Maar nieuwe producten zijn alleen relevant in onze business wanneer zij tevens de interesse wekken van de klant en bewijzen waardevol te zijn voor de markt, hetgeen duidelijk het geval is met de 5530 Network Analyzer," licht Michel Rahier, chief operating officer van Alcatel's fixed communications activiteiten toe. "Deze analyzer is het ideale instrument voor netwerkanalyse en diagnose, welke gefundeerd is op de uitgebreide en wereldwijde expertise van Alcatel in access netwerken.

Alcatel is de enige ADSL leverancier van KPN. Met een wereldwijd cumulatief marktaandeel van 37,6% binnen de DSL markt, zoals bekendgemaakt door Dell'Oro in mei van dit jaar, en met een totaal van bijna 45 miljoen verkochte DSL lijnen, behoudt Alcatel de leidende positie in de markt.

Over KPN
KPN biedt kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten aan, aan zowel de particuliere als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn: vaste netwerkdiensten in Nederland, mobiele diensten in Nederland, Duitsland (E-Plus) en België (BASE), en data diensten in West Europa. Begin 2004 had KPN 7,6 miljoen vaste netwerk klanten, 1,6 miljoen internet klanten en 15,1 miljoen mobiele netwerk klanten.