Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Renkum, moeder met baby overvallen:getuigen gezocht
Publicatiedatum: 15-07-2004

Een 24-jarige moeder uit Renkum is woensdagmiddag overvallen door drie jongens in haar woonplaats, toen zij met haar enkele maanden oude baby vanuit het centrum van Renkum richting de Meester van Grolweg fietste. Drie jongens, vermoedelijk rond de 17 jaar, hielden de vrouw tegen op haar fiets. Daarbij zagen ze kans haar fietstas van de fiets af te trekken waarbij haar portemonnee op straat viel. De buit werd vervolgens mee gegrist door één van de daders waarop het drietal wegrende richting de Groeneweg. Het slachtoffer was dusdanig overstuur geraakt dat ze zich niet meer precies wist te herinneren in welke straat de overval plaats vond. Vermoedelijk betrof het de Haverkorn van Rijsewijkweg of de Bellevue/Hogenkampsweg. Moeder en baby raakten bij de overval niet gewond. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de daders of de overval. De daders zijn volgens het slachtoffer rond de 17 jaar oud en hadden allen een getinte huidskleur. Twee van hen droegen een donkere broek, waarvan één een donker T-shirt aanhad. Een andere dader droeg een wit T-shirt met lange mouwen en de ander droeg er één met korte mouwen. Ook droeg één van de daders een baseball-petje met een wit embleem. Een van de jongens was kaal. Een andere jongen had krullend haar. Als u meer informatie heeft, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via tel. nr. 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Arnhem, gewapende overval in Arnhem-Zuid

Publicatiedatum: 15-07-2004

Een 49-jarige medewerkster van een horecagelegenheid aan de Distellaan is in de nacht van woensdag op donderdag overvallen door een nog onbekende gewapende man. De vrouw zou buiten omstreeks 00.15 uur, na sluitingstijd, voor de zaak zijn overvallen. De vooralsnog onbekende dader bedreigde haar met het wapen en zag kans haar tas weg te grissen. Vervolgens rende haar belager met de buit richting winkelcentrum de Drieslag. De politie zoekt getuigen van het voorval. De dader was volgens het slachtoffer 1.70 lang, had een getinte huidskleur en een slank postuur. Hij droeg een grijze joggingbroek en zwarte bovenkleding. Mensen die meer informatie hebben over de dader of over de overval kunnen contact opnemen met de politie via
0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Arnhem, damherten vermist, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 15-07-2004

Twee damherten van de kinderboerderij `De Buitelaar' aan de Randweg in Arnhem-Zuid zijn sinds woensdagochtend vermist. Het gaas ter hoogte van het hoofdgebouw is vermoedelijk door onbekenden doorgeknipt waardoor de herten zouden kunnen zijn weggelopen. Het kan echter ook zijn dat de herten zijn gestolen.Twee jaar geleden gebeurde een soortgelijk incident, waarbij het gaas bleek te zijn doorgeknipt en beesten van de boerderij waren weggelopen. Oplettende omstanders zagen toen de beesten lopen en waarschuwden de politie die de dieren weer netjes op de boerderij afleverde. De politie hoopt wederom op de hulp van mensen die via tel. nummer 0900-8844 zullen bellen als ze de herten zien lopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Gelderland-Midden