Gemeente Utrecht


2004 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
68 Vragen van de heer R.J.F. Giesberts
(ingekomen 15 juli 2004)

De Neude is een stadsplein en ingericht voor ontmoeting. Met deze redenen zijn bij het ontwerp zitbanken bedacht. De houten banken werden zodanig geplaatst dat ze niet in de weg stonden van kleine evenementen en verwijderd konden worden bij grote evenementen.
Verwijderen is ook niet zo moeilijk. Terugzetten lijkt voor de leek een groter probleem. De banken hebben er de afgelopen maanden, zo is de indruk, vaker niet dan wel gestaan.
Eerdere vragen over het beleid hierachter, in een commissievergadering Verkeer en Beheer in 2003, resulteerde in het antwoord dat er onderhoud nodig was. Er was echter geen geld voor het onderhoud en op dat punt stokte de voortgang, dus ook de terugplaatsing. De belofte van het College was toen de banken in hun mindere staat toch te plaatsen.

GroenLinks constateert dat nu al enkele weken, sinds het einde van het Festival a/d Werf, de banken weer zijn verdwenen. Is er sprake van onderhoud (dit keer echt)? De zomerperiode lijkt ons bij uitstek de tijd waarin de banken volop hun functie vervullen. We willen dan ook graag dat de banken per direct worden geplaatst.
En als dan het probleem van de vlag en de vlaggenmast (zie eerdere schriftelijke vragen van dhr. Berends (LU) d.d. 9 oktober 2003) ook spoedig opgelost kan worden en de autowerende paaltjes bij de Neudeflat inderdaad weer geplaatst worden, wordt het Neude wellicht nog echt een stadsplein.

De volgende vragen hebben wij:

1. Kan het College ons vertellen waarom de zitbanken na afloop van Festival a/d Werf niet direct zijn terug geplaatst?

2. Is het College bereid ervoor te zorgen dat de banken op zo kort mogelijke termijn weer op het plein terugkeren?

3. Wil het College ons garanderen dat voor de toekomst de banken niet alleen op tijd verwijderd worden bij evenementen maar ook op tijd weer worden teruggezet?

4. Is er al een oplossing bedacht voor het probleem met de vlag en vlaggenmast? En zo nee, wanneer is die te verwachten?


---- --