Gemeente Utrecht


2004 SCHRIFTELIJKE VRAGEN

67 Vragen van de heer G.A.M. van de Vecht

(ingekomen 15 juli 2004)

'Politiek talent klopt aan de deur', kopt het Utrechts Nieuwsblad van 13 juli. De kop heeft betrekking op uitlatingen van de voorzitter van de Jonge Socialisten inzake de locaties waar het College denkt woningen te kunnen bouwen in het kader van het plan 'Verdienend Vermogen' van wethouder Verhulst.
Voor zover Leefbaar Utrecht bekend, heeft het College deze (nieuwe) locaties nog niet bekendgemaakt en de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Utrecht is dan ook nog niet op de hoogte van de nieuwe ronde groenstroken die wethouder Verhulst zou willen opofferen voor het wegwerken van het tekort aan woningen in de gemeente Utrecht.
De Jonge Socialisten, nota bene de jongerenafdeling van de PvdA, is hier wel van op de hoogte, zo blijkt althans uit het krantenartikel.
Dit leidt tot de volgende vragen:
1. Heeft het college alleen de PvdA geïnformeerd over de (nog geheime) 29 locaties in het kader van verdienend vermogen.
2. Of heeft het college ook andere fracties van deze locaties op de hoogte gesteld?

Zo ja, welke?
3. Met welk doel heeft het college het nodig gevonden slechts een deel van de raad hierover - blijkbaar vertrouwelijk - te informeren?

Antwoord van Burgemeester en wethouders
(verzonden 12 augustus 2004)

De verantwoordelijk portefeuillehouder heeft eind juni het college voorgesteld over de resterende locaties te besluiten en te communiceren. Dat zou dan net in het reces vallen en was daarom ongewenst. Na het zomerreces zal het college zich opnieuw buigen over de voorstellen.
Het college kan de berichtgeving in het Utrechts Nieuwsblad over de Jonge Socialisten niet beoordelen. De betrokken informatie is tot nu toe alleen aan het college verstrekt. Daarom kan de beantwoording kort blijven:

1. Nee
2. Nee
3. Zie 1 en 2


---- --