Politie Friesland

Politieberichten van 15/7 (07.00 uur t/m 15.00 uur)

Fryslân 15-07-2004 - Voor meerdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur tercht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Leeuwarden: winkeldiefstal met geweld
Donderdag omstreeks 09.00 uur werd melding gemaakt van een schermutseling in een supermarkt aan het Hoeksterpad. Een drietal personen, een 25-jarige inwoner van Harlingen, een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden en een 26-jarige bewoner van Kimswerd waren met een hond koffie aan het drinken in de supermarkt op een niet toegestane plaats. Toen men door een beveiligingsbeambte hierover werden aangesproken, pakte een van hen, de 26-jarige, een pak koeken uit een schap en begon deze op te eten. Er ontstond een
schermutseling, waarbij de beveiligingsbeambte werd geschopt. Op de Druifstraat werden de drie aangetroffen, aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Donkerbroek: diefstal scooter
Woensdag omstreeks 20.15 uur werd een scooter, van het merk Peugeot type Speedfight Prost, te koop aangeboden op een erf aan de Vicariestraat. Er kwam een jongeman, die graag een proefritje wilde maken, hetgeen ook gebeurde. Alleen tot op heden is de scooter niet teruggebracht. Aangifte werd gedaan door een 58-jarige inwoner van Donkerbroek.

Leeuwarden: eenvoudige mishandeling
Donderdag omstreeks 11.10 uur vroeg een treinconducteur, 46 jaar uit Wirdum, aan een 34-jarige inwoner van Leeuwarden om zijn treinkaartje. De trein naderde Cammingaburen. De 34-jarige had geen kaartje en daarom pakte de conducteur de tas van de man en hield men vast Toen beide waren uitgestapt, begon de 34-jarige met gebalde vuisten naar de conducteur te slaan. Op een gegeven moment had de verdachte een spuitbusje in zij n hand en spoot dit in het gezicht van de conducteur. Waarschijnlijk was het pepperspray, want de conducteur klaagde over bijtende pijn in zijn gezicht. Met achterlating van zijn tas is de dader gevlucht en kon kort erop worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau.