Gemeente Stein


Pilotproject
15-07-2004

In samenwerking met de bureaus SBK Advies & Training en CD&K start de gemeente Stein bij motel Van der Valk in Urmond een landelijke pilot. De bedoeling is om uitkeringsgerechtigden van jonge leeftijd door middel van een combinatie van doelgerichte begeleiding, praktische opleiding en opdoen van concrete werkervaring binnen een periode van enkele maanden aan een baan te helpen.

Praktijkervaring
Het project voorziet erin dat een aantal jongeren gedurende drie maanden met behoud van uitkering praktijkervaring opdoen in de functie van bedieningsmedewerker. Bij goed gevolg ontvangen de deelnemers een trainingscertificaat en treden de deelnemers in loondienst van CD&K voor een periode van drie maanden waarin de deelnemers leren volledig zelfstandig te functioneren.

Nieuwe formule
Bij gebleken geschiktheid worden de deelnemers vervolgens voor minimaal 6 maanden door Van der Valk in dienst genomen. Indien deze pilot slaagt, overweegt het Van der Valkconcern deze formule binnen heel Nederland te gaan toepassen. SBK Advies & Training is momenteel in gesprek met andere landelijke concerns om soortgelijke projecten tot stand te brengen.