Politie Gelderland-Zuid

Tasjesrover aangehouden

Beuningen 15-07-2004 - (08)

De politie heeft op 7 juli een 44-jarige Beuningenaar aangehouden op verdenking van het plegen van tasjesroven, waarvan sommige met geweld, in Beuningen. Naar aanleiding van een aantal gepleegde tasjesroven in en rond het centrum heeft de politie uitgebreid onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van de Beuningenaar. De man volgde zijn slachtoffers, allen vrouwen, na het doen van boodschappen of het bezoek aan een bank op weg naar huis; zij waren lopend, fietsend of per scootmobiel. Vervolgens werden de vrouwen op een gegeven moment door de man beroofd waarbij hij in sommige gevallen geweld gebruikte. Enkele vrouwen liepen als gevolg van de beroving letsel op. In totaal 6 vrouwen, allen afkomstig uit Beuningen, deden aangifte van tasjesroof.

Na zijn aanhouding is de man op het politiebureau verhoord. Inmiddels heeft hij een bekennende verklaring afgelegd voor 7 tasjesroven. Deze vonden plaats tussen 30 maart en 29 juni van dit jaar. Diverse spullen afkomstig van de tasjesroven heeft de politie teruggevonden.

De politie zal, in overleg met de bond voor ouderen en de gemeente, preventievoorlichting gaan geven.

De Beuningenaar is 9 juli voorgeleid aan de Officier van Justitie en is in bewaring gesteld. Het politieonderzoek is inmiddels afgerond.