Persberichten politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 15-07-2004

DRIE HENNEPKWEKERIJEN IN DE HAMBAKEN OPGEROLD

s-Hertogenbosch
De politie Den Bosch heeft gisterenmiddag in de wijk De Hambaken in s-Hertogenbosch drie hennepkwekerijen opgerold. In het totaal zijn 584 volwassen henneplanten en 1200 stekken aangetroffen. In een woning aan de Smaragd troffen agenten op de zolderverdieping een hennepkwekerij met 83 volwassen planten en 1200 stekjes aan. In een woning aan de Trompet troffen agenten op de zonder een kwekerij met 181 planten aan, terwijl de stroom illegaal werd afgetapt. In een woning aan de Rozenelf werd een kwekerij met 284 plantjes opgerold. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt tegen de bewoners en is alle apparatuur en hennep inbeslaggenomen en vernietigd.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BEZIT JOINT

s-Hertogenbosch
Woensdagavond is een 14-jarig Bosschenaartje op de van Kessellaan in s-Hertogenbosch betrapt op het bezit van een joint. De jongen rende na het aantreffen van de joint hard weg. Een agent was echter sneller en hield hem aan. Zijn ouders zijn ingelicht en de jongen wordt voorgedragen boor alternatieve bestraffing door bureau HALT.

MAN GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Rosmalen
Vanmorgen omstreeks 05.15 uur is een 19-jarige automobilist uit Oss met zijn auto op de Rijksweg A2 in Rosmalen met zijn auto tegen de middenvangrail gereden. De man was, volgens zijn verklaring, de macht over het stuur kwijtgeraakt doordat zijn auto begon te slingeren. Hij is met ernstige nekpijn overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR AGRESSIE IN HET VERKEER

s-Hertogenbosch
Woensdagavond heeft de politie drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging naar aanleiding van agressief verkeersgedrag. De drie, twee 18-jarige mannen uit Vught en een 17-jarige man uit Helvoirt sneden op de Aartshertogenlaan via een zogenaamd verdrijvingsvlak een 22-jarige automobilist uit Rosmalen. Bij de verkeerslichten t.h.v. de Bruistensingel stopten de autos voor de verkeerslichten naast elkaar. Het slachtoffer zei daar wat van de rijstijl van de drie. De mannen stapten daarop uit en sloegen de Rosmalenaar. Toen deze na een woordenwisseling uiteindelijk weg wilde rijden sloegen zij met een zwaar voorwerp de portierruit van de auto in. Het slachtoffer liep een aantal pijnlijke plekken aan zijn hoofd op. Het drietal kon in de nabijheid worden aangehouden en is ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING VADER

s-Hertogenbosch
Woensdagmiddag is een 27-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging van zijn 57-jarige vader. De verdachte zou op 23 april 2004 op de Graafseweg in s-Hertogenbosch rond het middaguur zijn vader hebben aangevallen en bedreigd. Omstanders konden erger voorkomen. De man kon gisteren na een lange vakantie op Schiphol worden aangehouden. Hij is ingesloten.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BEROVING MET GEWELD

s-Hertogenbosch De politie heeft twee verdachten van een beroving met geweld aangehouden. De eerste verdachte is maandag jl. aangehouden, terwijl de tweede verdachte woensdagavond is aangehouden. Het betreffen beide inwoners van s-Hertogenbosch van 22 jaar oud. Zij worden ervan verdacht op maandag 14 juni jl. op de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch een 19-jarige student uit Raamsdonk met geweld van zijn laptop te hebben beroofd. Het slachtoffer liep daarbij messteken aan beide armen op en moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. De verdachten zijn inmiddels inverzekeringgesteld.

POLITIE HOUDT INBREKERS OP HETERDAAD AAN

Schijndel
In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op het Plein in Schijndel twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Het tweetal, een 28-jarige man uit Zeist en een man die zijn gegevens tot op heden nog niet heeft opgegeven, werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in een viswinkel. Eén van de mannen probeerde bij ontdekking door de agenten tevergeefs via het dak te vluchten. De verdachten hadden de toegangsdeur tot de winkel geforceerd. In het pand werden o.a. de kassas opengebroken. Het tweetal is inmiddels inverzekeringgesteld.

Rijbewijs ingevorderd

Zeeland - Woensdagavond is van een 25 jarige automobilist uit Nuenen het rijbewijs ingevorderd. De man reed over de Udenseweg waar een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Hij reed met een snelheid van 110 kilometer per uur.

Verkeersongeval met letsel

Uden - Woensdagavond reed een 20 jarige Udense op de Pastoor Spieringsstraat in haar woonplaats door onbekende oorzaak met haar auto tegen de achterzijde van en geparkeerde auto. De vrouw is met pijnklachten aan nek en polsen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Onder invloed achter het stuur

Boekel - In de nacht van woensdag op donderdag is tegen een 49 jarige automobilist uit Boekel proces-verbaal opgemaakt. De man bleek bij een routinecontrole op de Donkstraat in zijn woonplaats te veel gedronken te hebben.

Auto en fiets gestolen

Reek - In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Brouwershof in Reek een grijze Ford Mondeo personenauto met het kenteken 91-HF-TX gestolen. In de auto lag een blauwe damesfiets van het merk Gazelle.

Schennispleging

Uden - Woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur werden twee kinderen geconfronteerd met een schennispleger. De kinderen zaten samen te picknicken in de nabijheid van een speeltoestel in het park dat is gelegen tussen de Eikenwal, Morene en Industrielaan, toen een onbekende man, duidelijk zichtbaar voor de kinderen, zijn broek liet zakken.Het betreft een ongeveer 40 tot 45 jaar oude man, normaal postuur met kort grijs/wit haar, die ondanks het slechte weer, gekleed was in een groen T-shirt en een groene korte broek. Na enig tijd liep de man hard weg in de richting van de wijk Morene.De politie in Uden is op zoek naar getuigen of mensen die menen de verdachte aan de hand van het signalement te herkennen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Uden Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief)

Snelheidscontrole

Erp/Veghel - Donderdagmorgen zijn op het Kraanmeer en de Boerdonksedijk in Erp alsmede op de Udenseweg in Veghel snelheidscontroles gehouden. In totaal zijn 23 personen bekeurd. De hoogste snelheid, 121 kilometer per uur, is gemeten op de Boerdonksedijk.

Hennepkwekerijen opgerold

Lithoijen- Woensdag heeft de politie van het district Maasland op de Lutterstraat in Lithoijen en op de Neerveldstraat in Oss controles uitgevoerd op de illegale teelt van hennep.In Lithoijen zijn in twee garageboxen hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 1468 planten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.In Oss zijn in 8 bergingen hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 986 planten. Er zijn vier verdachten van 30, 50, 58 en 60 jaar oud gehoord.De kwekerijen zijn alle ontmanteld.

Rijbewijs ingevorderd

Oss - Donderdagmorgen is van een 47 jarige automobilist uit Haarsteeg het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Rijksweg in de richting Ravenstein. In verband met wegwerkzaamheden was een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur van kracht. Vastgesteld werd dat de man met een snelheid van 176 kilometer reed.

Hennepkwekerij

Boxmeer

- De politie heeft donderdagmorgen op de Thomas de Keijserstraat in Boxmeer een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij was ingericht in een zolderkamer van een tussenwoning. De stroomtoevoer werd illegaal afgetakt van het hoofdnet.De hoofdbewoner was niet thuis en kon nog niet worden gehoord.De kwekerij met 351 planten is ontmanteld.