Politie Zaanstreek-waterland


16:45 14-JUL-04
LOC: WORMERVEER, NOORDDIJK

Winkeldieven na zoekactie aangehouden

Drie jongens uit Almere in de leeftijd van 18 tot 20 jaar konden na een zoekactie door de politie worden aangehouden wegens winkeldiefstal. Twee van de jongens werden in een kledingwinkel betrapt, terwijl zij in een paskamer alarmlabels van kleding aan het verwijderen waren. Het winkelpersoneel probeerden de jongens aan te houden, maar dat probeerde de derde jongen te verhinderen. Daarbij werd over en weer geslagen. Tenslotte zagen de jongens kans door een nooduitgang weg te vluchten. De gealarmeerde politie kon hen echter aan de hand van hun signalement in de omgeving aanhouden. De agenten werden daarbij diverse malen uitstekend geholpen door burgers, die hen de juiste richting wezen van de rennende verdachten. De jongens werden ingesloten en later in verzekering gesteld.

17:00 14-JUL-04
LOC: ZAANDIJK, GUISWEG

Bromfietscontrole

De politie heeft gisterenmiddag tussen drie uur en vijf uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden 35 bromfietsen gecontroleerd. Acht daarvan hadden een te groot vermogen, waardoor zij harder konden rijden dan is toegestaan. De bestuurders daarvan kregen dan ook een bekeuring. Een gecontroleerde snorfiets verkeerde in zeer slechte staat van onderhoud. In plaats van een aantal bekeuringen koos de 19-jarige eigenaar voor sloop van de snorfiets.

20:06 14-JUL-04
LOC: WORMERVEER

Hennepteler aangehouden

Een 30-jarige Wormerveerder werd door de politie aangehouden wegens het telen van hennep. De man kwam 's middags aan het bureau om te worden gehoord wegens een softdrugs vondst in een woning in Wormerveer. De politie was op 7 juli na stankklachten de woning binnengegaan en had daar een geringe hoeveelheid hennep en drie gedroogde hennepplanten aangetroffen. Er was op dat moment niemand in de woning aanwezig. De Wormerveerder woonde daar niet meer, maar kwam er wel nog regelmatig. Hij bekende daar een gering aantal planten te hebben gekweekt. Bij een onderzoek in zijn huidige woning in Wormerveer werd een kwekerijtje van 39 planten aangetroffen. Alle planten en materialen werden vernietigd. De verdachte werd na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

02:16 15-JUL-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, REEELENSTRAAT
Inbrekers vluchten zonder buit
Inbrekers van een woning vluchtten zonder buit, nadat zij zich ontdekt wisten. Een alerte buurbewoner zag lichtschijnsels in de woning en waarschuwde de politie. Die ging met diverse eenheden ter plaatse, maar de vogels waren al gevlogen. Een intensieve zoekactie in de omgeving bleef zonder resultaat. Men was de woning binnengekomen door een ruit te vernielen. Zowel buiten als in de woning stonden sporttassen met goederen uit de woning klaar om mee te nemen. De hele woning werd doorzocht en men liet daarbij een grote puinhoop achter. Zo had men uit allerlei kasten kleding en andere inhoud op de grond van de woning gegooid. Voor zover bekend wordt er niets vermist. De bewoners waren die nacht niet thuis.

10:47 15-JUL-04
LOC: ZAANDAM, JASPERSSTRAAT
Man bedreigt agenten met mes
Een 39-jarige Zaandammer heeft in zijn woning politieagenten met een mes bedreigd. Ook dreigde de man zichzelf met het mes te verwonden. Met behulp van toegesnelde collega's lukte het de agenten uiteindelijk de volledig dolgedraaide man te ontwapenen en te boeien. De man verzette zich daarbij zeer hevig. Tijdens dit verzet kreeg een agent een trap van de man, waardoor de agent vermoedelijk een botje in een pols heeft gebroken. De man werd overgebracht naar het bureau, ingesloten en later in verzekering gesteld.
De agenten waren naar de woning van de man gegaan om hem te arresteren. De man moest nog een gevangenisstraf ondergaan wegens diverse veroordelingen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-150704

19:00-22:00 14-JUL-04
WESTZAAN, WESTZANERWEG
ZAANDAM, WESTZIJDE

Alcoholcontrole

Op de Westzanerweg in Westzaan en de Westzijde in Zaandam werd woensdagochtend een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 46 bestuurders gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken. Wel werden vijf hardrijders betrapt en ook een bromfietser die een niet goedgekeurde helm droeg, werd bekeurd.

09:50-11:50 14-JUL-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

35 km per uur te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk werd woensdagochtend een hoogste snelheid van 135 km per uur gemeten. Eén op de twintig bestuurders reed harder dan de toegestane 100 km per uur.

13.50-15:48 14-JUL-04
ILPENDAM, JAAGWEG
40 km per uur te hard
Op de Jaagweg in Ilpendam (80 km per uur) werd woensdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 121 km per uur. Tijdens de snelheidscontrole hield het merendeel van de automobilisten zich overigens wel aan de snelheid. Slechts één op de honderd voertuigen ging te hard.


---- --