Politie Groningen

Politie zoekt dader verkrachtingspoging (15/07/04)

foto mogelijke dader
Groningen 15-07-2004 -

Een jonge vrouw uit Groningen is in de nacht van zaterdag 10 juli op zondag 11 juli het slachtoffer geworden van een poging tot verkrachting. De vrouw werd zondagmorgen rond 05.00 uur in haar woning in de Grunobuurt in Groningen overmeesterd door een onbekende man die haar probeerde te verkrachten.

Het slachtoffer fietste rond 04.45 uur vanuit het centrum van Groningen via de Paterswoldseweg naar huis. Kort nadat ze haar woning, gelegen tussen de Paterswoldseweg en de Kamerlingh Onnesstraat, was binnengegaan bleek een haar onbekende man ook kans te hebben gezien haar huis binnen te komen. De dader overmeesterde de vrouw en poogde haar te verkrachten. Dat mislukte waarna de man de woning verliet. Het slachtoffer waarschuwde direct de politie waarna een onderzoek werd opgestart. Dat onderzoek wordt verricht door rechercheurs van de zedenpolitie.

Het slachtoffer kon een goed signalement van de dader verstrekken. De verdachte is een blanke man van 25 à 30 jaar oud. Hij is 1.70 à 1.75 meter lang. De man heeft een bleke gelaatskleur en kort blond/rossig haar. Hij sprak beschaafd Nederlands en was gekleed in een opvallende lange zwarte jas (tot over de knie) met een grote capuchon die zijn gezicht voor een groot deel bedekte. Naar aanleiding van het signalement is de bijgaande compositiefoto gemaakt.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iemand kennen die aan het signalement voldoet en/of gelijkenis vertoont met de compositiefoto. Ook mensen die zaterdagnacht of zondagochtend iets bijzonders hebben gezien dat verband zou kunnen houden met dit misdrijf worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen. Het telefoonnummer is: 050 587 5000. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.