Ingezonden persbericht


Persbericht

Alphen aan den Rijn, 13 juli 2004

Het '7e Bataljon Infanterie van Linie'
en de 'Citroën ID/DS Club Nederland' ontmoeten elkaar op 28 & 29 augustus in Archeon

Het 7e Bataljon Infanterie van Linie geeft een beeld van de linie rond 1815. Tegelijkertijd viert de Citroën ID/DS Club Nederland haar 25-jarig bestaan in Archeon met honderden schitterende modellen.

Het 7e Bataljon Infanterie van Linie
In juni 1815 speelde het 7e Bataljon Infanterie van Linie een belangrijke rol op de slagvelden van Quatre Bras en Waterloo, waar Napoleon definitief werd verslagen. Als onderdeel van de brigade Van Bijlandt werd op 16 juni bij Quatre Bras de opmars van de Franse troepen gestopt. Twee dagen later kreeg de brigade de eerste grote Franse aanval te verduren in de Slag bij Waterloo. Het 7e Bataljon Infanterie van Linie geeft een beeld van de tijd van Napoleon rond 1815. Het militaire leven anno 1815 wordt in vele facetten tot leven gewekt met patrouilles, exercities, bivakken et cetera. De eenheid beeldt het rechter peloton van de tweede centrumcompagnie van het bataljon in al zijn facetten uit, inclusief officieren, sergeanten, korporaals en fuseliers met tamboers, pijpers en sappeurs en, niet te vergeten, de kampvolgers: wasvrouwen, handelslieden en dames van lichte zeden. Het 7e Bataljon Infanterie van Linie draagt historische uniformen, is voorzien van de juiste uitrusting en bedreven in de exercitie van 1815. Het 7e Bataljon Infanterie van Linie is de grootste, napoleontische, living history vereniging binnen de Napoleontische Associatie der Nederlanden.

Citroën ID/DS Club Nederland

In 2004 bestaat de Citroën ID/DS Club Nederland 25 jaar. Het hoogtepunt van het jaar is het jubileumevenement 'Back to the Future!' in Archeon. Voor het eerst in het bestaan van het Themapark worden, verspreid over het park, zo'n zestig speciale ID/DS modellen aan het publiek gepresenteerd. Het is een unieke collectie speciale uitvoeringen van de ID/DS. Auto's die zelden zijn te zien en nooit tegelijkertijd. Er worden films vertoond, er is een overzichtstentoonstelling van de clubhistorie en een verkoopstraat met kunstenaars, handelaren en restauratiebedrijven.