Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 15 juli 2004

Alkmaar 15-07-2004 - 16.00 uur

Overval tankstation
Alkmaar, woensdag 14 juli 2004.
Om 18.30 uur is een overval gepleegd bij een tankstation aan de Kennemerstraatweg. Een van de twee overvallers bedreigde de 19-jarige winkelbediende met een mes. Deze man deed een greep in de kassa en beide mannen gingen er vandoor met een geldbedrag. Ze renden richting de Prins Bernhardlaan in het park De Hout. De politie heeft direct de omgeving afgezocht en vier aanhoudingen verricht. Deze personen zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld omdat van betrokkenheid bij de overval tot dusverre niets is gebleken. Het een onderzoek wordt voortgezet.

De politie is op zoek naar getuigen die op woensdagavond 14 juli rondom 18.30 uur de twee overvallers hebben gezien bij het tankstation of terwijl zij wegrenden in de richting van de Prins Bernhardlaan. Het signalement van de daders luidt als volgt:
Twee mannen, één van ongeveer 25 jaar oud, één van 16/17 jaar oud. Beiden waren ongeveer 1.70 meter lang, hadden een normaal tot mager postuur. Ze droegen beide een donkerkleurige jas met capuchon en donkere (spijker) broek. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar, telefoon: 0900 - 8844.

In de sloot met gestolen auto
Egmond aan den Hoef, woensdag 14 juli 2004.
Net voor 23.00 uur is op de Hoeverweg een personenauto via de berm in de sloot terecht gekomen. De bestuurder, een 27-jarige man (woonplaats onbekend) reed over de Hoeverweg in de richting van Alkmaar. Hij kwam in de rechterberm terecht, probeerde te corrigeren, kwam op de andere weghelft terecht en belandde in de sloot. De man is met verwondingen aan zijn oog naar het ziekenhuis vervoerd. De man bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken en de auto stond als gestolen opgegeven. Uit bloedonderzoek moet blijken of de bestuurder alcohol heeft gebruikt.

Tasjesroof
Alkmaar, woensdag 14 juli 2004.
Omstreeks 14.30 uur is een 14-jarige meisje uit Egmond beroofd van haar tas terwijl zij over de Langestraat liep. De tas werd uit haar hand getrokken en de dader ging ermee vandoor. Het ging om een blanke man, vermoedelijk rond de 25 jaar oud. Hij droeg een zwart jack en had een zwarte broek aan.

Diefstal uit woning
Egmond aan den Hoef, donderdag 15 juli 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een woning aan de Francoise van Luxemburglaan. De inbreker kwam binnen via de schuifpui. Er zijn diverse waardevolle spullen ontvreemd zoals mobiele telefoons, een camera en waardevolle papieren.

Auto gestolen
Alkmaar, donderdag 15 juli 2004.
Tussen woensdag 17.00 uur en donderdag 7.30 uur is vanaf de Waalstraat een auto gestolen. Het gaat om een witte Opel Kadet met het kenteken YF-46-RD.

Drie bonnen voor bromfietser
Alkmaar, donderdag 15 juli 2004.
Een 16-jarige jongen uit Midwoud heeft drie bekeuringen in één keer gekregen. Hij reed over de Spilstraat en werd aangehouden. Zijn bromfiets werd uit het verkeer genomen omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Ook kon hij geen verzekeringspapieren tonen, droeg hij geen helm droeg en ontbrak het verzekeringsplaatje.