Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 15 juli 2004

Alkmaar 15-07-2004 - 16.00 uur

Man aangehouden wegens vernieling dienstauto
Den Helder, woensdag 14 juli 2004.
Gistermiddag is een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een dienstvoertuig van de politie. Deze vernieling vond plaats op zaterdag 3 juli. Er volgde een onderzoek wat gisteren heeft geleid tot de aanhouding van de 20-jarige verdachte.
Agenten gingen op zaterdagmiddag 3 juli naar een melding van geluidsoverlast op de Eendrachtstraat in Den Helder. Toen zij even later terugkwamen bij het dienstvoertuig bleek dat er twee ramen waren ingeslagen, er zat een deuk in een van de portieren en er was een steeksleutel ontvreemd.
De verdachte is in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole in heel Den Helder
Den Helder woensdag 14 juli 2004.
In de hele stad zijn tussen 10.30 en 15.00 uur verkeerscontroles gehouden. Onder andere op de Waddenzeestraat, Middenweg, Keizersgracht en Callantsogervaart. Daarbij zijn in totaal 13 bekeuringen geschreven:

* 7 wegens het niet dragen van de autogordel
* 1 wegens het niet goed bevestigen van een los-/Breekreminrichting
* 2 voor het niet-handsfree bellen

* 1 voor het onverzekerd rijden op een bromfiets
* 1 wegens het niet verlenen van voorrang bij een voetgangersoversteekplaats

* 1 voor het onjuist gebruik van een verdrijvingsvlak.

Alle overtreders zijn staande gehouden.

Radardetector in beslag genomen
Hippolytushoef, woensdag 14 juli 2004.
Bij een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg omstreeks 17.00 uur is in de auto van een 53-jarige man uit Hippolytushoef een radardetector aangetroffen. De detector is in beslag genomen en de man krijgt hiervoor een bekeuring.

Huiselijk geweld
Anna Paulowna, woensdag 14 juli.
Op woensdagavond heeft een 17-jarige man uit Anna Pauwlowna zijn ouders mishandeld en bedreigd. Ook richtte hij vernielingen aan in het ouderlijk huis. De ouders liepen hierbij geen zichtbare verwondingen op. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld op het bureau in Den Helder.

Snelheidsduivel mag rijbewijs inleveren
't Zand, woensdag 14 juli 2004.
Op de Anna Paulownaweg is omstreeks 19.30 uur een 22-jarige man uit Schagen aangehouden. Agenten zagen hem over de N249 met hoge snelheid wegrijden (160 km/u waar 100 km/u is toegestaan). De man werd aangehouden en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto uit verkeer genomen
Anna Paulowna, donderdag 15 juli 2004.
Bij een verkeerscontrole op de Molenvaart is in de ochtend een voertuig uit het verkeer genomen. Het voertuig bleek niet te zijn verzekerd en was niet APK-gekeurd. De auto wordt technische onderzocht. De eigenaar is een 40-jarige man uit Schagen.

Ongeval met graafmachine
Warmenhuizen, donderdag 15 juli 2004.
Op de Westfriesedijk is een 75-jarige vrouw uit Tuitjenhorn aangereden door een graafmachine. De vrouw stond met haar fiets stil langs de kant van de weg. Zij wilde de graafmachine voor laten gaan. De man die de machine bestuurde, 47 jaar uit Warmenhuizen, zag haar over het hoof en reed met het voorwiel van de wagen over het achterwiel van de fiets heen. Daarbij kwam de vrouw ten val en viel zij in de berm. Ze is met rug- en heupklachten vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Verkeerscontrole
Den Helder, donderdag 15 juli 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag is een verkeerscontrole gehouden op de Langevliet en Middenweg. In totaal hebben 22 bestuurders een blaasproef afgelegd. Geen van hen had teveel gedronken. Er zijn drie bekeuringen geschreven voor het niet voeren van fietsverlichting en 1 wegens het niet correct dragen van de valhelm.