Ingezonden persbericht

Professionele en onafhankelijke site voor energiecontracten

Met slechts een set recente nota's in de hand kan nu elk bedrijf een gedegen vergelijking maken van het actuele aanbod van energiecontracten. De beste aanbiedingen worden gerangschikt naar een combinatie van productwaardering en prijsstelling. Is de keuze gemaakt, dan kan direct een contract worden gesloten. De site toont tevens steeds een top-3 van de beste aanbiedingen. De website, een initiatief van EnergyMatch, is hiermee de enige in zijn soort

VOORTHUIZEN, 20040715 -- Het vergelijken van productvoorwaarden, kwaliteit en prijsstelling van energiecontracten is een complexe zaak. Normaal gesproken moeten bedrijven hun afnameprofiel eerst goed in kaart brengen en vervolgens een ronde maken langs de aanbieders om passende aanbiedingen te krijgen. Daarna volgen zonodig nog onderhandelingen. Daarbij moeten zij rekening houden met zaken als looptijd, opzegtermijn, switchperiode, prijsniveau, serviceniveaus, betalingscondities en algemene voorwaarden. Bovendien moeten ze letten op het goede moment van inkopen.


EnergyMatch heeft nu het initiatief genomen om ook voor de groep bedrijfsmatige afnemers een onafhankelijke en professionele productvergelijkingsite te lanceren. Het gaat hier om ca. 65000 grootverbruikers en ca. 500.000 zakelijke kleinverbruikers.
Van elk aanbod worden meer dan 50 contract- en prijsparameters verwerkt en meegenomen in de productwaardering. Nadat de afnemer de eigen afnamegegevens heeft ingevoerd, wordt de exacte leveringsprijs bij elk contractaanbod bepaald en krijgt hij een overzicht van de aanbiedingen met de beste prijs-prestatie verhouding. De afnemer kan echter zelf ook selecteren op uitsluitend prijs of productkwaliteit.
Een extra en unieke feature is dat ook specifieke prijsafspraken van brancheorganisaties meegenomen worden.
Voor de energiebedrijven zijn de bedrijfsmatige afnemers klanten die veel tijd en zorg kosten, terwijl de marges klein zijn. Voor hen is de site dus een aantrekkelijk medium. Door de geringe kosten kunnen zij extra gunstige prijzen publiceren.

Behalve voor productvergelijking en direct contracteren kan men op de site ook terecht voor de Energie Advies & Nota Service. Het is bekend dat er veel fouten optreden in energiefacturen. De Nota Service biedt de afnemers nu de mogelijkheid om de energiefacturen te laten controleren, waarbij tegelijk de afnamekarakteristiek wordt geanalyseerd. Over de bevindingen ontvangen zij per e-mail een rapport. Het resultaat is doorgaans een kostendaling van 5 tot 15%.
Ook zaken als transportkosten, aansluitkosten regelingen, nieuwe bemeteringseisen en dergelijke kunnen afnemers voor problemen stellen. Maar voor al deze vragen kunnen zij terecht bij de Advies Service.
Kortom: Alles rondom het contracteren van energie nu bijeen op één website, met ondersteuning door ervaren adviseurs. Een uitkomst voor alle zakelijke energieverbruikers.

EnergyMatch
EnergyMatch is een vooraanstaand onafhankelijk advies- en bemiddelingsbureau voor de Nederlandse energiemarkt. Het werkterrein omvat onder meer (collectieve) energiecontracten, marktonderzoek, tendering, groene stroom, begeleiding meerjarenafspraken energiebesparing, benchmarking, emissiehandel, duurzame bedrijfsterreinen en juridische ondersteuning.
Het bedrijf heeft onder meer de grote collectieve energie inkoopprojecten opgezet en begeleid voor brancheorganisaties en ondernemingen als Metaalunie, Bovag, Mitex, Superunie, Aedes, en vele andere.
In 2003 werd samen met Ben Woldring al de website Gaslicht.com gestart voor huishoudelijke afnemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met EnergyMatch, de heer E.R. Smith, telnr. 0342-464200



Ingezonden persbericht