Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 juli 2004


Aanrijding met ingegraven trekhaak


Een 47-jarige automobilist uit Deventer botste woensdag op de Bouwmeesterhoeven tegen een ingegraven trekhaak aan. De man wilde rond 12.30 uur in een parkeervak parkeren en botste tegen de trekhaak aan die in het verlengde van de parkeerplaats was ingegraven. Buurtbewoners vertelden dat een bewoner deze trekhaak gebruikt om zijn aanhanger aan vast te maken. Die verklaarde tegenover de politie dat hij niet de eigenaar van de trekhaak zit maar dat deze al vanaf 1980 in de grond zit. Personeel van het Wijkserviceteam zal de trekhaak verwijderen.


Taxibusje ziet auto niet


De 23-jarige bestuurder uit Apeldoorn van een taxibusje zag woensdagavond op de Europaweg een 23-jarige automobilist uit Velp over het hoofd. De man uit Velp reed rond 18.35 uur over de Europaweg toen plotseling het taxibusje vanaf de Hoog Buurloseweg het kruispunt overstak. Een aanrijding was het gevolg. Een 19-jarige passagiere in de personenauto liep pijn aan haar borstbeen en aan een voet op. Ambulancepersoneel behandelde haar ter plaatse zodat zij niet naar het Lukasziekenhuis vervoerd hoefde te worden. Beide voertuigen werden weggesleept.


Auto's opengebroken


Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag op diverse plaatsen auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de Hoefweg, aan de Zonnewende en aan de Arnhemseweg. De dieven namen in de meeste gevallen geluidsapparatuur mee. De politie adviseert met klem om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Verkeerscontrole in Klarenbeek


De politie heft woensdagmiddag op de Klarenbeekseweg een verkeerscontrole gehouden. De politie gaf twee automobilisten een boete voor het niet dragen van de autogordel en acht bestuurders van motorvoertuigen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/uur.


Zeventien boetes voor rijden door rood


De politie heeft woensdag op verschillende plaatsen in totaal zeventien bekeuringen uitgedeeld door het rijden door het rode verkeerslicht. De politie controleerde onder meer op Molenstraat, Kanaalstraat. Hofstraat, Stationsstraat, Arnhemseweg, Ravenweg en op het Hofveld. Tijdens deze controle deelde de politie nog een boete uit voor het niet dragen van de autogordel en vier bekeuringen voor het negeren van het éénrichtingsverkeersbord.


Einde berichten

Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --