Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen 15-07-2004

Afvallende lading met grote gevolgen
HOOGEVEEN - Donderdagmorgen reed een 46-jarige vrouw uit Beilen met haar auto over de A28. Zij reed daar over een stuk metaal dat vermoedelijk van een auto was gevallen. Hierdoor raakte de brandstoftank van haar auto beschadigd en de inhoud van deze tank (diesel) stroomde op het wegdek. Het wegdek van de gehele afrit werd hierdoor spiegelglad. Om het wegdek te reinigen werd de gehele afrit afgesloten waarna de brandweer aan het werk kon.

Tegelijkertijd ontstond een kop-staartbotsing op de andere rijbaan, ongeveer 300 meter van deze plek. Een 22-jarige vrouw uit Meppel remde hetgeen te laat werd opgemerkt door een bestuurder uit Steenwijk en een bestuurder uit Houten waardoor de aanrijding ontstond. De vrouw uit Meppel werd per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht maar kon na onderzoek naar huis.

Slang aan de wandel
EMMEN - De afgelopen nacht troffen toezichthouders in de Dalipassage een slang aan. Zij wisten het dier te vangen. Vanochtend bleek dat het om een tijgerpython ging van nog geen meter. Het dier werd in de nabijheid van een dierenspeciaalzaak aangetroffen maar volgens de eigenaar kan de slang onmogelijk zelf ontsnapt zijn.

Bedrijfsinbraak
HOOGEVEEN - De afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Parmentierstraat. Een ruit van 2,5 bij 3 meter werd ingeslagen waarna men kon binnenkomen. In het kantoor werd een kast opengebroken waaruit geld werd weggenomen. Er werd een grote ravage achtergelaten. Een 48-jarige man uit Hoogeveen deed namens het bedrijf aangifte.

Zakkenrollerij
MEPPEL - Vanochtend deden twee dames (uit Nijeveen en Staphorst) aangifte omdat hun portemonnee werd gerold aan de Wheem en de Hoofdstraat. Een andere dame deed aangifte van diefstal van haar tas, deze werd vanaf haar rollator weggenomen.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 15 juli 16.30 uur. Tel. 0592-361294 of 06 53 23 80 59. Daarna verzorgt Dirk Neef de persvoorlichting, tel. 06 51 55 79 50 info@politie-drenthe.nl