Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe stelt John Brennan aan als Senior VP van Corporate Development

Voormalige HP Executive legt zich toe op strategische planning, fusies, overnames en andere samenwerkingsverbanden

Amsterdam, 15 juli 2004 Adobe Systems Incorporated (NASDAQ:ADBE) heeft bekend gemaakt dat John Brennan is aangesteld als senior vice president van corporate development. Brennan zal Adobe s strategische planning, fusies, overnames en andere samenwerkingsverbanden managen en aansturen. Daarbij zal hij rapporteren aan Bruce Chizen, president en CEO van Adobe.

Brennan is afkomstig van Hewlett-Packard, waar hij senior vice president was van de wereldwijde MKB-activiteiten. Binnen deze functie was Brennan verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van het productportfolio dat gericht was op het MKB. Hiervoor was hij verantwoordelijk voor HP s corporate development, inclusief de algemene bedrijfsplanning en gerelateerde investeringsactiviteiten. Tot zijn verantwoordelijkheden behoorden het evalueren van belangrijke initiatieven in nieuwe markten en het beoordelen, onderhandelen en uitvoeren van corporate development transacties.

John bezit een schat aan strategische, management en operationele ervaring, zegt Chizen. Zijn leidinggevende kwaliteiten en ervaring op de markt maken hem tot een waardevolle aanvulling op het managementteam van Adobe. Terwijl Adobe zijn expansie in de enterprisemarkt voortzet en daarbij bouwt op zijn technologische platforms, speelt John een belangrijke rol in het identificeren en het realiseren van belangrijke kansen in de markt.

Adobe is een unieke speler in de softwaretechnologiemarkt, zegt Brennan. Het bedrijf blijft indrukwekkende successen behalen, zowel bij de traditionele grafische eindgebruiker als bij het oplossen van bedrijfsproblemen voor Fortune 1000-bedrijven. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de marktgroei van Adobe.

Voorafgaand aan HP, gaf Brennan leiding aan de elektronica- en hightech-afdeling bij Accenture, waar hij zich zowel op de strategie als op solutions consulting richtte. Hij bezit diploma s van de universiteit van Yale en California bij Berkeley.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven.De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1.2 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

®2004 Adobe Systems Incorporated. All richt reserved. Adobe, the Adobe logo and Adobe Reader and Photoshop are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respectieve owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003