2e persbericht van donderdag 15 juli 2004

Eindhoven 15-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie treedt op bij demonstratie

De politie is donderdag opgetreden tegen ongeveer honderd demonstranten van het Opvangcentrum Beatrixoord. De demonstranten demonstreerden tegen de, volgens hen, slechte medische verzorging op het centrum. De politie kreeg om ongeveer 11.00 uur een melding dat demonstranten de Oirschotsedijk ter hoogte van het OC blokkeerden. Op de Oirschotsedijk bleek dat de ongeveer 100 demonstranten in een optocht naar het centrum van Eindhoven wilden. Na overleg met de loco-burgemeester werd dat niet toegestaan. Daarna wilden ze met de pers praten en waarna ze de blokkade zouden opheffen. De pers kwam, maar de demonstranten weigerden de blokkade op te heffen. De politie probeerde de demonstranten met zachte hand van de weg te krijgen maar enkele demonstranten begonnen met stenen te gooien en met stokken te slaan. Na enkele waarschuwingen werd een charge met wapenstok en honden uitgevoerd. De demonstranten bleven gooien met stenen maar gingen van de weg. Drie van hen bleken door een politiehond gebeten te zijn. Zij kregen in het ziekenhuis medische verzorging. Enige tijd later werd de situatie rustiger. Om 14.00 uur kon de wegafsluiting opgeheven worden. De politie hield de zaak nog wel in de gaten.

Eindhoven: Winkeldieven gebruiken kinderwagen

Donderdag rond 14.00 uur zijn op de Europalaan een vrouw van 32 en een man van 36 beiden afkomstig uit Helmond aangehouden. De twee hadden zich schuldig gemaakt aan winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Orionstraat in Eindhoven. De bedrijfsleider zag de twee een hele boel artikelen in een kinderwagen laden. Bij de kassa werden die spullen niet afgerekend. Toen hij daar de man en vrouw op aansprak werd de man agressief en werd de bedrijfsleider beetgepakt en tegen een ruit geduwd. De buit (boodschappen met een waarde van ruim 100 euro) hebben de twee op hun vluchtweg in de struiken gegooid. De Helmonders zijn de cel ingegaan. Een kind van ongeveer negen maanden dat ze bij zich hadden is aan familie van de twee overgedragen.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Op de Fellenoord is donderdag om 14.10 uur een 34-jarige man uit Delft aangehouden. Politiemensen zagen dat hij bij het station een fiets wegnam. Op de Fellenoord kon hij achterhaald worden. De man gaf eerst een valse naam op. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor de diefstal en de valse naam.

Best: 800 euro boete voor snelheidsovertreding

Een 34-jarige Pool heeft donderdagmorgen diep in de portemonnee moeten tasten toen hij op de Rooijseweg een snelheidscontrole passeerde. Hij reed 110 km/u reed in plaats van de toegestane 50 km/u. De Pool verklaarde haast te hebben en wilde voor vrijdagmorgen weer in Polen zijn. Justitie legde hem echter direct een boete van 800 euro op dan wel in beslagname van de auto. Schoorvoetend werden 800 euro bij elkaar gesprokkeld waarna de Pool met zijn collega naar huis kon.

Reusel : Drugsverkoop gaat gewoon door, politie grijpt in

De politie heeft woensdag een 25-jarige man uit Geleen aangehouden. Hij trad op als verkoper in een voormalige smartshop in de Kerkstraat in Reusel. De politie nam in de smartshop enkele honderden kleine zakjes met wiet in beslag. Ook werden er 20 XTC-pillen aangetroffen in die zaak. De smartshop aan de Kerkstraat was met ingang 8 juni jl. door de burgemeester gesloten vanwege een opgelegde bestuursrechtelijke dwangmaatregel. De sluiting was voor een termijn van drie maanden. In het verleden werden vanuit de smartshop illegaal softdrugs verkocht. Dat leidde tot politieoptreden en uiteindelijk tot de sluiting van de zaak. De verkoop van drugs gingen echter via de achterdeur gewoon door. De politie heeft de 25-jarige verkoper in verzekering gesteld. De aangetroffen drugs zijn in beslaggenomen. De zaak is weer gesloten.