Laurus NV

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 15 juli 2004

Vandaag maakte Stichting Natuur en Milieu, Milieudefensie en Goede Waar & Co bekend dat bij een aantal supermarktformules, te weten Bas van der Heijden/Dirk van den Broek, C1000, Edah, Lidl, Plus en Super De Boer, resten van gewasbeschermingsmiddelen gevonden zijn op bleekselderij.

Hoewel de bleekselderij die in de Laurus-formules verkocht wordt, geen gevaar oplevert voor de voedselveiligheid, heeft Laurus N.V. toch besloten om met ingang van heden te stoppen met de verkoop van bleekselderij in al haar formules (Edah, Konmar Superstores, Super De Boer), in afwachting van de beschikbaarheid van een biologisch product.

De beslissing tot saneren is genomen in overleg met de Stichting Natuur en Milieu.

Laurus en de weg naar herstel
Laurus stelt zich ten doel zijn positie van tweede partij in de Nederlandse levensmiddelenmarkt de komende jaren in belangrijke mate te versterken, daarbij gebruikmakend van onderling verschillende winkelformules die zelfstandig, vanuit een eigen identiteit en commercieel beleid, hun specifieke marktsegment bewerken. Laurus werkt aan zijn herstel op basis van een herstelplan, lopend tot 2008. De weg naar herstel wordt daadkrachtig maar stap voor stap afgelegd, onder voortdurende en scherpe bewaking van de kosten van de bedrijfsvoering en met een geconcentreerde en ononderbroken aandacht voor de back-office processen. In 2004 geeft Laurus naast een verdere verhoging van de efficiency prioriteit aan de verbetering van de winkelformules.


---

Perscontacten:
Frits Kremer, telefoonnummer 0031 (0) 6 22 45 88 57 / 00 31 (0)73 622 37 14