3 e persbericht van donderdag 15 juli 2004

Eindhoven 15-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Overval op benzinestation

Donderdagmiddag om 16.40 uur is een overval gepleegd op een benzinestation aan de Huizingalaan. Een ongeveer 20-jarige man met bivakmuts op bedreigde een medewerker van het benzinestation met een vuistvuurwapen. Hij eiste geld. Nadat hij geld kreeg verdween hij lopend in de richting van de Fruinlaan. De grootte van de buit is onbekend.

Eindhoven: Drie verdachten aangehouden na overval

Drie Eindhovenaren van 16 en (2x) 17 jaar oud zijn donderdag aangehouden. Zij worden verdacht van een overval op een 58-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Pieter Zeemanstraat. Woensdagavond rond 21.30 uur meldde zich drie jongens bij de man. Zij drongen de woning binnen nadat hij de voordeur had open gedaan. Binnen mishandelden zij hem en dwongen hem zijn pinpas, pincode, gsm en autosleutels af te geven. Ze verdwenen met de auto. De man had verwondingen in het gezicht en een gebroken rib. De gewaarschuwde politie deed onderzoek en signaleerde de auto in het land. De auto werd enkele uren later in Amersfoort ontdekt met twee personen erin. Een van hen kon ontkomen, maar de 16-jarige bestuurder werd aangehouden. Hij is in Eindhoven ingesloten. In de loop van de donderdag zijn de twee andere verdachten aangehouden. Zij zijn eveneens voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Op het Stationsplein is donderdag om 20.00 uur een 17-jarige man uit Pijnacker aangehouden. Politiemensen betrapten hem toen hij twee bolletjes cocaïne verkocht. Na zijn aanhouding werden bij hem nog vijf bolletjes cocaïne gevonden.

Asten: Verdachte mishandeling aangehouden

Donderdagmiddag om 14.15 uur is in zijn woning in Asten een 47-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 27 juni op de Julianastraat een 55-jarige Astenaar heeft mishandeld. Het slachtoffer had ten gevolge van de mishandeling een gebroken oogkas, neus en kaak. De verdachte is ingesloten.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg is donderdag tussen 16.30 en 18.55 uur een snelheidscontrole gehouden. 1358 voertuigen passeerden het controlepunt en 116 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 87 km/u. 50 mag.