Gemeente 's-Hertogenbosch

15-07-2004

Bokhoven centraal in nieuwe Bossche Bladen

Het nieuwe nummer van het cultuurhistorisch magazine Bossche Bladen besteedt ruim aandacht aan Bokhoven, de kleinste kern van de gemeente 's-Hertogenbosch. Naar aanleiding van het nieuwe boek over de historie van deze parel aan de Maas wordt pastoor Xavier van der Spank geïnterviewd. Een andere bijdrage gaat in op het fraaie historisch kerkje te Bokhoven.

Gevarieerde inhoud

Het nieuwste nummer van het cultuurhistorisch magazine Bossche Bladen bevat daarnaast bijdragen over onder meer het nieuwe tucht- of werkhuis te 's-Hertogenbosch in 1807; de stadstaal van 's-Hertogenbosch; de moord op kapelaan Koopmans en op 'de Kin' in augustus 1944; recente publicaties over de geschiedenis van de gemeente 's-Hertogenbosch; de geschiedenis van de Hekellaan; een bespreking van de gepubliceerde Kroniek van Molius; uit het verleden van de Bossche beiaards en natuurlijk het nieuws van de afdeling BAM, het Noordbrabants Museum en het Stadsarchief.

Los nummer of abonnement?

Bossche Bladen. Cultuurhistorisch magazine voor 's-Hertogenbosch, jaargang 6 (2004) nr. 2 is als los nummer voor 4,50 Euro onder meer verkrijgbaar bij Boekhandel Heinen in de Kerkstraat en het Stadsarchief, Bloemenkamp 50 te 's-Hertogenbosch. Een abonnement (4 nummers) kost slechts 16,00 Euro.