Politie Flevoland

Springstof in woning

Lelystad 16-07-2004 - De regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland heeft vandaag samen met ondersteuning van agenten uit andere politieregios op een veertiental locaties in Nederland een onderzoek ingesteld in verband met mogelijke overtredingen van de Wet Wapens en Munitie. In Lelystad werd in een woning een tas met een verdachte inhoud aangetroffen, dit bleek later om springstof te gaan. Er zijn in totaal vier aanhoudingen verricht.

Tientallen agenten hebben vandaag op verzoek van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland in Apeldoorn, Lelystad, Baarn, Hilversum, Soest en Hoevelaken op 14 locaties woningen doorzocht in verband met een onderzoek naar mogelijke overtredingen van de Wet Wapens en Munitie.

In Lelystad werd in een woning een verdachte tas aangetroffen. De gewaarschuwde Explosieve Opruimingsdienst stelde vast, dat het om niet voor direct gebruik gereed zijnde springstof ging. Ook werd hier een stroomstootwapen aangetroffen.

In Lelystad werd de 29-jarige bewoonster van het pand voor verhoor aangehouden en op een andere locatie hield de politie een 25-jarige inwoner uit die plaats aan. Op dit adres werd ook een klein vuurwapen aangetroffen. In Soest werd een 32-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Bij hem werd onder meer munitie aangetroffen. In Baarn werd de 32-jarige uit Apeldoorn afkomstige hoofdverdachte aangehouden.

De politie Noord- en Oost-Gelderland stelde dit onderzoek in naar de activiteiten van de hoofdverdachte. Vooralsnog blijkt niet dat de springstof voor terroristische acties gebruikt zou worden.

Na verhoor zijn de drie personen uit Lelystad en Soest weer in vrijheid gesteld, de Apeldoorner is in verzekering gesteld.