Ingezonden persbericht

Continental Airlines VIERT
VIJFDE VERJAARDAG IN AMSTERDAM

Amsterdam, 16 juli 2004 - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines, dit jaar verkozen tot OAG Airline of the Year 2004, viert haar vijfde verjaardag op Nederlandse bodem. Continental verzorgt vanuit Amsterdam twee dagelijkse routes. Tussen Amsterdam en New York/Newark wordt gevlogen met een Boeing 777-200, waarmee tot 283 passagiers per vlucht van en naar The Big Apple vliegen. Tussen Amsterdam en Houston wordt gevlogen met Boeings 767s.
Vijf jaar Continental Airlines in Amsterdam: een succesverhaal
Vijf jaar na de opening van het kantoor in Amsterdam, kijkt Senior Country Director Benelux Luc Geerts terug op een succesverhaal: "Vijf jaar geleden zijn we gestart met een enthousiaste ploeg van 14 medewerkers voor een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en New York met een DC-10. Met de komst van de Boeing 767 (-200ER en -400ER) en vorig jaar de Boeing 777-200 hebben we steeds opnieuw de service voor onze passagiers kunnen verbeteren. De grotere toestellen kwamen er door een stijgende vraag, die mede werd gerealiseerd door onze goede band met de reisagenten. Het aantal wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Houston is zelfs vorige maand toegenomen van zeven naar negen." Met een jaarlijkse bezettingsgraad van gemiddeld 80%, vervoerde Continental Airlines sinds 1999 meer dan 500.000 passagiers op de Amsterdam-New York route.
Het team in Amsterdam, dat nu uit 16 medewerkers bestaat alhoewel het na 11 september 2001 tijdelijk werd afgeslankt, ontving felicitaties van Jim Summerford, Vice President Europe & Middle East bij Continental Airlines: "Het team in Amsterdam heeft de afgelopen jaren hard gewerkt en dat is goed te merken. De komst van de Boeing 777-200, vorig jaar, toonde al aan dat Continental sterk gelooft in de dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en New York. Wij zijn ervan overtuigd dat de stijgende vraag, voornamelijk in BusinessFirst, verder zal blijven toenemen."

- meer -

CO legt haar reisagenten en trouwe passagiers in de watten

Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de eerste vlucht van Continental tussen Amsterdam en The Big Apple, ontving een groot aantal reisagenten een kist appelen als verfrissende symbolische verrassing en om hen te bedanken voor hun steun.
Daarnaast heeft Continental Airlines in de afgelopen periode ook haar frequent flyers beloond door bonus mijlen aan te bieden als ze vanuit Amsterdam vertrokken.
777% luxe
De cabine van de Boeing 777-200 is ingedeeld in twee klassen, met een 2-2-2 stoelopstelling in BusinessFirst en een 3-3-3 stoelopstelling in Economy. Deze opstelling is ontworpen om een maximum aantal passagiers een zitplaats te bieden bij het raam of bij het gangpad.
Elke zitplaats heeft een individueel videoscherm, een satelliettelefoon en verstelbare hoofdsteunen met flexibele zijkanten. Het vliegtuig is uitgerust met extra grote ruimten voor handbagage en er is een stroomaansluiting voor laptops bij elke zitplaats in BusinessFirst en bij bepaalde zitplaatsen in Economy.
BusinessFirst biedt een van de breedste elektronische slaapstoelen ter wereld, die 170 graden achteruit hellen en 200 cm slaapruimte bieden. Daarnaast heeft elke BusinessFirst stoel een persoonlijke entertainment unit met een breed scala aan audio- en videomogelijkheden. Bij de uitstekende gerechten wordt een bekroonde selectie wijnen en champagnes geserveerd om het geheel af te maken. BusinessFirst won de Best Executive/Business Class award op de OAG Airline of the Year Award 2003 en 2004.
Dagelijkse verbinding naar The Big Apple
De vlucht CO 71 vertrekt om 13.50 uur uit Amsterdam en landt in New York/Newark om 15.45 uur dezelfde dag. De retourvlucht CO 70 vertrekt om 19.05 uur vanuit Newark Liberty International Airport en landt om 08.15 uur de volgende dag in Amsterdam. In New York kunnen de passagiers aansluitende vluchten nemen naar meer dan 165 bestemmingen naar Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribische gebied.
Continental is de enige luchtvaartmaatschappij met een hub in de regio New York, namelijk in Newark Liberty International Airport. Door haar ligging op slechts 25 km van downtown Manhattan biedt Liberty International de snelste verbindingen naar een groot deel van de stad, waaronder de AirTrain service die rechtstreeks naar New York Penn Station in hartje Manhattan rijdt. Vanuit de drie luchthaventerminals zijn er gratis verbindingen met deze treindienst dankzij het uitgebreide AirTrain Newark monorail netwerk. Een enkele reis tussen het station van Liberty International en New York Penn Station kost $11,55 met NJ Transit en $26 met Amtrak. De reistijd bedraagt minder dan een half uur.
- meer -
Achtergrondinformatie
Continental Airlines (continental.com) is de zesde grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld en voert dagelijks meer dan 2.900 vluchten uit. Continental vliegt naar 149 bestemmingen in de Verenigde Staten en 119 internationale bestemmingen - meer dan welke andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ook - en via partners waarmee Continental een codeshare overeenkomst heeft kan naar nog eens bijna 200 bestemmingen worden gevlogen. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 19 steden in 12 landen, van waaruit wekelijks 203 vluchten naar Continentals hubs worden uitgevoerd in New York/Newark, Houston en Cleveland, met doorverbindingen naar steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribische gebied. Continental vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar New York/Newark en naar Houston.
Continental Airlines won de OAG Airline of the Year 2004 award, op basis van stemmen die door frequent flyers over de hele wereld zijn uitgebracht. Het blad Fortune heeft Continental uitgeroepen tot de beste luchtvaartmaatschappij op zijn lijst van Meest Gewaardeerde Ondernemingen ter Wereld 2004. Continental heeft verschillende alliantiepartners in Europa en het Midden-Oosten, waaronder Air Europa, Emirates, FlyBE (British European), KLM, Maersk Air, TAP Air Portugal en Virgin Atlantic Airways.



Ingezonden persbericht