Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 16-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Vier verdachten heling aangehouden

UTRECHT Donderdag 15 juli heeft de politie vier verdachten van heling aangehouden op de Slotemaker de Bruïnestraat. De goederen die bij hen werden aangetroffen waren onder andere buitgemaakt bij een bedrijfsinbraak, op zaterdag 10 juli op de Lagenoord.

Bij deze bedrijfsinbraak werden verschillende goederen, waaronder twee bijzondere computerschermen, buitgemaakt. Iemand die bekend was met het bedrijf signaleerde later dat de schermen te koop werden aangeboden via internet. De politie werd geïnformeerd. Er werd een afspraak met de aanbieder geregeld en de politie deed aanvullend onderzoek.

Donderdag 15 juli heeft de politie op de afgesproken plaats vier verdachten van heling aangehouden. Dit vond plaats om 12.50 uur op de Slotemaker de Bruïnestraat. De verdachten, een 22-jarige man, een 42-jarige man, een 51-jarige man en een 48-jarige vrouw, allen afkomstig uit Utrecht, zijn ingesloten op het politiebureau. Naast de gestolen computerschermen trof de politie meer goederen aan die van diefstal afkomstig zijn. Ook werden twee vuurwapens en een nepvuurwapen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Gevaarlijk rijden

UTRECHT Een bromfietser vertoonde donderdagmiddag tegen 17.00 uur gevaarlijk rijgedrag in het centrum van de stad. Op het Janskerkhof leek het of hij zijn brommer voor de bus wilde sturen. Bij de bushalte moesten mensen opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Op de Nobelstraat duwde hij met zijn voet een fietser opzij. De man reageerde niet op stoptekens van de politie. Na een achtervolging met politieagenten op de mountainbike werd de man uiteindelijk weer op de Nobelstraat aangehouden. De bromfietser bleek een 38-jarige inwoner van Maartensdijk. Hij kreeg meerdere bekeuringen voor zijn gevaarlijke weggedrag.

Tas uit auto geroofd

UTRECHT Terwijl een vrouw donderdagavond rond 21.00 uur op de Johan de Wittstraat haar auto parkeerde, kwam een jongeman aanrennen, sloeg de ruit aan de passagierskant in en ging er met de tassen uit de auto vandoor. Op de hoek van de straat stond een scooter met een bestuurder te wachten. De dief stapte achterop en de jongemannen gingen er vandoor gingen in de richting van het Lepelenburg.

Op de Maliesingel waren de twee jongemannen op de scooter de auto al gepasseerd. De politie zocht meteen naar de dieven maar trof hen niet aan. Het zou gaan om een blanke jongen met geheel donkere kleding en een witte helm en een negroïde jongen met kort donker, krullend haar en een blauwe joggingbroek. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht te bellen met de politie, 0900 8844 (lokaal tarief).