Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht 16-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man mishandeld

AMERSFOORT Op donderdag 15 juli werd een man mishandeld door een andere man.

Rond 01.00 uur liep een 35-jarige man bij de Meridiaantunnel. Hij zag dat drie jongemannen hem tegemoet kwamen lopen en hij liep per ongeluk tegen één van hen op. Daardoor liet die jongeman zijn telefoon vallen. De jongeman ontstak daarop in woede, viel de Amersfoorter aan en sloeg en trapte hem. Zijn twee maatjes hielden zich afzijdig.

De Amersfoorter meldde de mishandeling op het politiebureau en is vervolgens voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Hij klaagde over veel pijn in zijn been.

De verdachte was een blanke jongeman van 18 20 jaar, ± 1.80 meter, normaal postuur en hij droeg oranje/bruine kleding en pet. De twee andere jongemannen hadden een licht getinte huidskleur.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Poging straatroof: twee aanhoudingen

AMERSFOORT OP donderdag 15 juli probeerden twee verdachten de tas van een vrouw te stelen.

Rond 19.00 uur fietste een 41-jarige vrouw over de Grote Kreek. Plotseling voelde zij een klap en dacht van achteren aangereden te worden. Vervolgens zag zij twee jongens op een bromscooter haar passeren en zag ze dat de passagier had geprobeerd haar tas uit de achterop haar fiets bevestigde drager te rukken. Dat was mislukt doordat de vrouw het hengsel ook aan haar bagagedrager had vastgemaakt. De verdachten gingen er daardoor zonder buit vandoor.

De vrouw deed aangifte en gaf daarbij een goed signalement van de verdachten. Rond 20.55 uur zag een politieman op het Isseltseveld de beide verdachten bij een scooter staan. De verdachten, jongens van 17 jaar en afkomstig uit Amersfoort, werden aangehouden en hun scooter werd in beslag genomen. Het tweetal is in het politiebureau ingesloten.

Door alarmpoortje verraden

AMERSFOORT Op donderdag 15 juli werd een winkeldief door een alarmpoortje verraden.

Toen rond 17.15 uur een man een winkel aan het Sint Jorisplein verliet, ging het alarm van het beveiligingspoortje af. De klant werd door een medewerker staande gehouden en hij bleek enkele kledingstukken voor in totaal ruim 200,- te hebben gestolen. De verdachte, een 27-jarige man uit Soest, werden even later aan de politie overgedragen. De verdachte is in het politiebureau verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Wielrenner gewond

AMERSFOORT Op donderdag 15 juli raakte een wielrenner gewond bij een aanrijding.

Rond 16.10 uur reed een 65-jarige wielrenner uit Grossziehten (Dld) met zeven andere wielrenners over de Hogeweg in de richting van Amersfoort. Ter hoogte van de bocht onder het viaduct van de snelweg A1 kwam hij in botsing met een hem tegemoetkomende 35-jarige snorfietser uit Achterveld. Het is niet bekend wie schuld heeft aan het ongeval.

De wielrenner werd naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Hij bleek zijn hand te hebben gebroken.

Burenruzie

AMERSFOORT Op donderdag 15 juli liep een burenruzie uit de hand

Rond 13.45 uur werd de politie door een Amersfoorter gebeld die meldde dat hij werd bedreigd door zijn buren. Een politieman ging ter plaatse en kreeg te horen dat de Amersfoorter al enige dagen door zijn buren werd uitgescholden. Terwijl de politieman bij de Amersfoorter stond te praten, kwam diens zoon langs lopen en hij liep door naar de betreffende buren.

De politieman ging er achteraan en zag dat de zoon, een 40-jarige man eveneens uit Amersfoort, in de tuin van de betreffende 50-jarige buurman stond. Hij had een ijzeren staaf in zijn handen en de 50-jarige buurman had verwondingen aan zijn hoofd. Daarop werd de 40-jarige verdachte aangehouden, maar de 50-jarige buurman slaagde er nog in de verdachte een vuistslag in het gezicht te geven. Die sloeg terug, waarbij de buurman even tegen de vlakte ging. Daarop werd ook de 50-jarige verdachte aangehouden.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen beiden zal proces-verbaal voor mishandeling worden opgemaakt.