Ingezonden persbericht


Aan de redactie:

McAfee AVERT, het Anti-Virus Emergency Response Team van McAfee, heeft een viruswaarschuwing gegeven voor het W32/Bagle.af@MM virus. Deze staat momenteel op Medium on Watch, wat betekent dat het virus nog niet gevaarlijk en wijdverspreid is, maar dat McAfee AVERT wel verwacht dat daar verandering in komt. Het virus wordt dan ook nauwkeurig in de gaten gehouden.

Marius van Oers, van het Nederlandse onderdeel van McAfee AVERT, zegt het volgende over het virus: "De infecties bevinden zich momenteel vooral in de US, maar verspreidt zich naar Japan en Australië. De verwachting is dat dit virus zich de komende uren ook in Europa zal verspreiden. De worm verspreid zich via e-mail, maar het onderwerp en de tekst in de e-mail variëren, wat betekent dat mensen extra alert moeten zijn bij het openen van e-mails met attachments. Het virus maakt gebruik van peer-to-peer connecties."

De remedie tegen het virus staat op de McAfee AVERT site http://vil.nai.com/vil/content/v_126792.htm. Gebruikers van McAfee Security antivirusproducten moeten hun systemen vanaf die pagina updaten.

Meer informatie vindt u in het Engelstalig virusalert. Als u nog vragen heeft, of met Marius van Oers wilt spreken, dan kunt u contact opnemen met Karin Schop op 020 5304347 of via Karin.schop@text100.nl.

Met vriendelijke groet,

Karin Schop
Text 100 Public Relations
T: 020 530 4347
M: 06 1507 1702
E: karin.schop@text100.nl