Politie Limburg-Noord

4588 boetes bij verkeerscontroles
Datum: 16-07-2004
Tijd bericht: 16:28
Plaats: Limburg-Noord

De politie Limburg-Noord heeft in de week van 9 t/m 16 juni 2004 in totaal 61158 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 4588 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 16134 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1585 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Beringe, Blerick, en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op woensdag 14 juli op de Weselseweg in Venlo: een automobilist reed daar 102 km/u waar 50 km/u de limiet is.

60 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 10 inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel en 9 bestuurders werden geverbaliseerd voor het rijden door het rode verkeerslicht. 6 bromfietsers kregen een boete van ¤ 55,= voor het niet dragen van de helm en 7 voor het opvoeren van hun voertuig. 4 bromfietsers werden bekeurd omdat ze geen certificaat hadden en 1 omdat hij een weg inreed die gesloten was verklaard. 3 automobilisten kregen een boete omdat ze handheld belden en 1 auto was niet niet APK gekeurd. 19 automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden. In Baarlo en Kessel werd een radardetector van twee automobilisten in beslag genomen.

In het politiedistrict Roermond: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 16992 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1493 weggebruikers een proces-verbaal. De controle vond plaats in Roermond en Koningsbosch. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op maandag 12 juli op de Rijksweg N280 in Roermond: een automobilist reed daar 186 km/u waar 100 km/u de limiet is.

36 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 14 inzittenden van een auto kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. 2 bromfietsers kregen een boete van ¤ 55,= voor het niet dragen van de helm en 1 omdat hij zijn bromfiets had opgevoerd. 1 auto was niet niet APK gekeurd en 1 automobilist zat zonder rijbewijs achter het stuur. 36 automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden. In Maria Hoop, Koningsbosch en Roermond werd een radardetector van vier automobilisten in beslag genomen.

In het politiedistrict Weert: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 22462 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1003 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Neer, Weert, Stramproy en Roggel. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op maandag 12 juli op de Hoek in Roggel: een automobilist reed daar 146 km/u waar 50 km/u de limiet is.

In het politiedistrict Venray: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 5570 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 507 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Mook, Oostrum, Ottersum, Siebengewald en Venray. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op vrijdag 9 juli op de Stationsweg in Oostrum: een automobilist reed daar 106 km/u terwijl 60 km/u de limiet is.

49 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 12 automobilisten zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de gordel, 6 bestuurders reden door het rode verkeerslicht en 21 automobilisten zijn geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden. 2 bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze geen helm droegen, 1 omdat hij geen certificaat had. Verder waren 7 bromfietsen opgevoerd.